ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική συντήρηση στο πάρκο του Αναύρου

εθελοντική-συντήρηση-στο-πάρκο-του-αν-585205

Οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας σήκωσαν τα μανίκια και πραγματοποίησαν περιβαλλοντική παρέμβαση

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης με περιβαλλοντικά μηνύματα πραγματοποίησαν Πρόσκοποι της Μαγνησίας (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) στο Πάρκο του Αναύρου.

Εχοντας ως μότο τη φράση «Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην κοινωνία», οι Πρόσκοποι έστρεψαν το βλέμμα στο πάρκο που είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές αναμνήσεις των περισσότερων και επιβαρύνεται αρκετά πια λόγω της έλλειψης πόρων για τη συντήρησή του.

Στο πλαίσιο αυτό οι πρόσκοποι ανέλαβαν δράση: Εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα υλικά έτριψαν, έβαψαν και συντήρησαν σαράντα παγκάκια, ενώ στις άδειες τρύπες που υπήρχαν στο έδαφος φυτεύτηκαν οκτώ μουριές, ίδιες με αυτές που άλλοτε ανθούσαν εκεί χαρίζοντας καρπούς και σκιά στους περιπατητές. Τέλος σε μια γωνιά του πάρκου, το Προσκοπικό Τριφύλλι, φτιαγμένο από λουλούδια θα αποτελεί ένα χαρούμενο «ίχνος» αυτής της δράσης.

Η παραπάνω δραστηριότητα τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου κ. Στέλιος Χατζηστυλιανός. Στη δραστηριότητα, έλαβαν μέρος 60 πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) και 20 βαθμοφόροι (ενήλικες).

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Προσκοπικής Κίνησης, αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως σε αυτή τη «συνήθεια» ασκούνται νέα παιδιά, οι πολίτες του αύριο. «Αυτή η μικρή παρέμβαση, πέρα από τη χρηστική της αξία στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας θα λάβει και πολλαπλασιαστική αξία όταν τα παιδιά αυτά θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο» όπως επισημαίνουν οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Αρωγοί της δραστηριότητας, το κατάστημα χρωμάτων Πάνος, το οποίο χορήγησε δωρεάν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που παράλληλα με τις εργασίες στο πάρκο προχώρησε στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από το ύψος του Ξενία έως και τις παραλίες του Αναύρου. Τα λουλούδια και το φυτώριο ήταν επίσης χορηγία τοπικών επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου