ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι εφιάλτες από τις χθεσινές βόμβες

νέοι-εφιάλτες-από-τις-χθεσινές-βόμβες-851206

Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στις 4:35 χθες τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Λαρίσης και Ιτέας στους Αμπελόκηπους σε κτίριο όπου στεγάζονται ένα ταχυφαγείο, αμερικανικών συμφερόντων, και η ΚΑ ΔΟΥ. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές ζημίες στο κτίριο. Για την επίθεση υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Στις 3:51 και 4:07 άγνωστος τηλεφώνησε στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Τα Νέα αντίστοιχα και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στη συγκεκριμένη διεύθυνση.
Η αστυνομία διέκοψε έγκαιρα την κυκλοφορία στην περιοχή, που είναι πυκνοκατοικημένη, καθώς και στην οδό Πανόρμου.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ και στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκε όνομα οργάνωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίθεση φέρει τη σφραγίδα του Επαναστατικού Αγώνα.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι ο στόχος του χτυπήματος ήταν το ταχυφαγείο αμερικανικών συμφερόντων και όχι η ΔΟΥ. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε την παραμονή της 4ης Ιουλίου, κατά την οποία οι Αμερικανοί γιορτάζουν την Ημέρας Ανεξαρτησίας.
Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος για την περισυλλογή στοιχείων.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στους Αμπελοκήπους, αναφέροντας και άλλα συμβάντα του «αστυνομικού δελτίου» και επικρίνοντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι δεν έκανε καμία αναφορά σε όλα αυτά.
«Η αναισθησία μας έχει φθάσει σε τέτοιο βαθμό;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η αναφορά του σε σειρά συμβάντων αποτυπώνει «ένα αίσθημα ανασφάλειας, που έχει ο πολίτης».

Μπαράζ επιθέσεων
Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 04.55 το πρωί στο Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη διασταύρωση Χάριτος 46 και Πλουτάρχου, στο Κολωνάκι. Aγνωστοι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.
Επίσης, στόχος αγνώστων έγινε λίγο μετά τις 15.30 το μεσημέρι το δικηγορικό γραφείο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, στην οδό Ομήρου 34 στο Κολωνάκι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια μπροστά στην είσοδο του γραφείου του στο 2ο όροφο και στη συνέχεια έριξαν δοχείο με εύφλεκτο υγρό. Από την έκρηξη που προκλήθηκε σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές.
Αλλη εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε χθες στα γραφεία Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, στην Ομόνοια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου