ΤΟΠΙΚΑ

Να μην ψηφιστεί ο νόμος για την Παιδεία

να-μην-ψηφιστεί-ο-νόμος-για-την-παιδεία-851206

Να μην προωθηθεί για ψηφοφορία στο σύνολό του ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να ξανασυζητηθεί με νέους όρους, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι μετέφερε στον κ. Παπούλια τη βαθιά ανησυχία του κόμματός του για την αντιμετώπιση της νέας γενιάς από την κυβέρνηση, όχι μόνον όσον αφορά τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, αλλά και για τα κρούσματα βίας, προσθέτοντας ότι παραβιάζονται βασικά δικονομικά δικαιώματα σε νέους και νέες.
Εμείς καταδικάζουμε τη βία, από όπου και αν προέρχεται και είμαστε αντίθετοι με τη στρατηγική της έντασης που καλλιεργεί η κυβέρνηση είπε ο κ. Αλαβάνος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του για υποκίνηση των διαδηλώσεων, δήλωσε ότι όποιος μιλά για υποκίνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα, γιατί οι φοιτητές υπερασπίζονται αξίες. Σε ότι αφορά τους κουκουλοφόρους είπε, ότι η κυβέρνηση τους έχει μετατρέψει σε μείζον πρόβλημα.
Απαντώντας τέλος σε ερώτηση σχετικά με το πώς αντέδρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα του εξέθεσε, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ο Πρόεδρος τον άκουσε με προσοχή και πρόσθεσε, ότι “έχουμε έναν ευαίσθητο Πρόεδρο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου