ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωση για το Jessica ζητά η Επιλογή Ευθύνης

ενημέρωση-για-το-jessica-ζητά-η-επιλογή-ευθύν-587401

Με επερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος Jessica, ζητούν με επερώτηση που κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης».

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επερώτησης, η παράταξη έχει ζητήσει ενημέρωση ήδη από τον Οκτώβριο για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, σε σχέση με την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της πρωτοβουλίας Jessica.

Όπως αναφέρουν, στο πλαίσιο του Jessica η ΔΕΥΑΜΒ υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση των συνοδών έργων διακλαδώσεων των δικτύων ακαθάρτων Αγ. Στεφάνου, Ιωλκού και Αγριάς, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.569.307 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

«Μετά από εξαντλητικό έλεγχο και αξιολόγηση, το έργο κρίθηκε ως επιλέξιμο προκειμένου να εξεταστεί η χρηματοδότησή του στο πλαίσιο της πρόσκλησης. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο πρώτος δημοτικός φορέας στη χώρα που αξιοποιεί, ως επενδυτής, τη συγκεκριμένη χρηματοδοτική δυνατότητα.

Το πρώτο δύσκολο βήμα, συνεπώς, είχε γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αυτό που πλέον απαιτούνταν, είναι να γίνει και το τελικό βήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Jessica, γεγονός που θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στη ΔΕΥΑΜΒ.

Μέχρι και την ημέρα της παραίτησης του Π. Σκοτινιώτη δηλαδή επί έναν ολόκληρο μήνα από την υποβολή της αίτησης, αλλά και μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία του Π. Σκοτινιώτη με τον Σ. Παπαευσταθίου, το σχετικό έγγραφο δεν έχει χορηγηθεί», αναφέρουν οι σύμβουλοι της παράταξης και ρωτούν αν υπήρξε απάντηση επί του Σχεδίου Βασικών Όρων Χρηματοδότησης, αν η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να εγκριθεί τελικά η ένταξη των συγκεκριμένων έργων στην πρωτοβουλία Jessica, με δεδομένο μάλιστα ότι οι όποιες συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι τον Ιούνιο 2015 και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για ένταξη στο Jessica και του έργου «Κατασκευή Μικρού ΥΗΣ στη θέση Μετερίζα Πηλίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου