ΤΟΠΙΚΑ

Φραστικό επεισόδιο με αθίγγανους με φόντο τον Κραυσίδωνα

φραστικό-επεισόδιο-με-αθίγγανους-με-φ-587855

Επιχείρηση καθαρισμού του χειμάρρου και μετά το Πάσχα πρωτοβουλίες κατά των ρευματοκλοπών και λαθροϋδροληψιών

Εντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και αθιγγάνων με φόντο τον Κραυσίνδωνα – σκουπιδότοπο, εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί, όταν δημοτικά συνεργεία ανέλαβαν να καθαρίσουν την κοίτη του χειμάρρου από λογής – λογής σκουπίδια.

Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, ο κ. Μπέος εμφανίστηκε να διαπληκτίζεται με αθίγγανους προειδοποιώντας για τις… συνέπειες που θα υπάρξουν αν ξαναγίνει ο χείμαρρος σκουπιδότοπος.

Από το ίδιο σημείο ο κ. Μπέος, εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα κρούσματα ρευματοκλοπών και λαθροϋδροληψιών σε συνοικίες Ρομά. Οπως ενημέρωσε αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με την Περιφέρεια αλλά και με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ώστε να συζητηθεί το μεγάλο κοινωνικό θέμα που αφορά στους συνοικισμούς των Ρομά ώστε να αναζητηθούν οι λύσεις που μπορούν να δοθούν στα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο με τα σκουπίδια αλλά και με τα κρούσματα κλοπής ρεύματος και νερού.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για τον καθαρισμό του Κραυσίνδωνα είχε ληφθεί προ διημέρου, μετά από επίσκεψη του Δημάρχου στην περιοχή.

Ο κ. Μπέος, ο οποίος είχε ζητήσει τη συνδρομή των κατοίκων στην προσπάθεια που έγινε, δυσαρεστήθηκε από τη μικρή προσέλευση και ζήτησε για ακόμα μια φορά από τους περιοίκους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο ίδιος επισήμανε ότι έγινε μια προσπάθεια να καθαριστεί η περιοχή, στην οποία διαχρονικά υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια, και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των κατοίκων, θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.

«Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να καθαριστεί ο χείμαρρος. Αν δεν συμμορφωθούν οι κάτοικοι τότε θα τεθούν προ των ευθυνών τους και η δημοτική αρχή θα λάβει δραστικά μέτρα», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως ο Βόλος πρέπει να αλλάξει εικόνα κι είναι χρέος των πολιτών να συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

«Δεν είναι ο Κραυσίδωνας ή η κάθε περιοχή το σπίτι τους για να πετάνε τα σκουπίδια και να δημιουργούν εικόνες ντροπής. Πρόκειται για έναν δημόσιο χώρο που οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν. Ευελπιστούμε ωστόσο πως μέσα από την σημερινή διαδικασία θα περάσουμε ένα μήνυμα στους πολίτες πως εμείς, ο Δήμος, είμαστε δίπλα τους, αλλά θέλουμε και από αυτούς να είναι υπεύθυνοι πολίτες και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Δεν μπορεί στην πόλη να υπάρχει αυτός ο σκουπιδότοπος και μετά να μιλάμε για κουλτούρα και ποιότητα ζωής. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να καθαρίσουμε την πόλη αλλά επαναλαμβάνω χρειαζόμαστε και την συμβολή των πολιτών», δήλωσε ο κ. Μπέος.

Σημειώνεται πως τον καθαρισμό συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πολιτικής προστασίας κ. Δημήτρης Καντόλας ο οποίος τοποθέτησε και επιπλέον κάδους στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου