ΤΟΠΙΚΑ

Σταθεροί στη θέση για το παζάρι ~ Οι προτάσεις των εμπόρων προς την ΑΝΕΒΟ

σταθεροί-στη-θέση-για-το-παζάρι-οι-προ-589184

Συνεχίζεται η διαβούλευση για τη διοργάνωση

Εξαίρεση του εμπορικού κομματιού από τη διοργάνωση παζαριού ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ΑΝΕΒΟ, ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε χθες τις προτάσεις του.

Αναλυτικά προτείνει να λειτουργήσει λούνα – παρκ και άλλοι ψυχαγωγικοί χώροι για τα παιδιά, χώροι εστίασης, έκθεση και πώληση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Επιπλέον, να προγραμματιστούν εκδηλώσεις σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους που θα παρουσιάζουν την ιστορία του κάθε Συλλόγου, έκθεση γαστρονομίας τοπικής κουζίνας, μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας, βραδιές σινεμά – προβολές ταινιών.

«Θεωρούμε ότι οι παραπάνω δράσεις θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα αναβαθμίσουν τον θεσμό χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τοπική αγορά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου έχει ήδη δηλώσει ομόφωνα την αντίθεσή του στην αναβίωση του παζαριού καθώς αποτελεί απαρχαιωμένο θεσμό (που παραπέμπει στα χρόνια της τουρκοκρατίας), και ο οποίος είχε δημιουργηθεί για να καλύψει ανάγκες καταναλωτών σε εποχές που δεν υπήρχαν οργανωμένες αγορές.

«Αποδεδειγμένα δε, όπου ακόμα πραγματοποιείται αποτελειώνει την ήδη χειμαζόμενη στεγασμένη αγορά, ενώ αποτελεί εστία παράνομων και αθέμιτων πρακτικών εμπορικών συναλλαγών.

Ωστόσο, δεν είμαστε αντίθετοι στο να αποκτήσει η εμποροπανήγυρης ένα καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα και να αναδείξει με συγκεκριμένες δράσεις πολιτιστικά και παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής μας» προσθέτει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου».

Οπως είναι γνωστό, ο εμπορικός κόσμος εξήλθε από ένα νεκρό τρίμηνο της αγοράς. Οι κακές καιρικές συνθήκες, οι εξελίξεις σε κεντρικό επίπεδο και η κακή ψυχολογία έριξαν κατακόρυφα τη διάθεση για αγορές με αποτέλεσμα τα καταστήματα να μη δουλέψουν. Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου με κάθε ευκαιρία επισημαίνει ότι από την αγορά του Βόλου δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ τονίζει ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για την πορεία της αγοράς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου