ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής προβολή της ΕΒΟΛ από το Αljazeera

διεθνής-προβολή-της-εβολ-από-το-αljazeera-590455

Πολύωρη επίσκεψη συνεργείου του σταθμού στη βολιώτικη γαλακτοβιομηχανία

Πολύωρη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και στη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ πραγματοποίησε χθες το πρωί τριμελές συνεργείο του διεθνούς τηλεοπτικού σταθμού Αljazeera (Αλ Τζαζίρα), εξασφαλίζοντας παγκόσμια δωρεάν προβολή στη βολιώτικη συνεταιριστική οργάνωση με την υποδειγματική λειτουργία, την κερδοφορία και τα νέα επιχειρηματικά σχέδια ακόμη και σε συνθήκες βαθιάς κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Το αίτημα της Ευρωπαϊκού τμήματος του παγκόσμιου τηλεοπτικού δικτύου, εστάλη προ ημερών από το Λονδίνο στο γραφείο του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικ. Πρίντζου, προκειμένου να επισκεφθεί την Ελλάδα και ειδικά το Βόλο το συνεργείο της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

«Νομίζω είναι τιμητικό για μια συνεταιριστική οργάνωση, μια γαλακτοβιομηχανία να δέχεται την επίσκεψη ενός τηλεοπτικού σταθμού με παγκόσμια εμβέλεια. Ηρθαν στην Ελλάδα, ήρθαν στο Βόλο μόνο για την ΕΒΟΛ κι αυτό κάτι σημαίνει», τονίζει ο κ. Νικ. Πρίντζος, ο οποίος από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ., υποδέχθηκε το τηλεοπτικό συνεργείο, συζήτησε με τους δημοσιογράφους και τους περιήγησε στις εγκαταστάσεις, παρουσιάζοντας και τη λειτουργία της νέας αυτοματοποιημένης μονάδας.

«Πιθανότατα, το υλικό που κατέγραψαν θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή δύο τηλεοπτικών εκπομπών. Στη μία, θα παρουσιαστούν οι θέσεις μου για το νέο περιβάλλον που προκύπτει στην αγορά της Ε.Ε. με την κατάργηση των ποσοστώσεων στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος και η δεύτερη εκπομπή θα αφορά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου και την ΕΒΟΛ.

Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση, για τις επενδύσεις, τα επιχειρηματικά σχέδια και νομίζω πως από τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, αναγνωρίστηκε η θέση της ΕΒΟΛ στην ελληνική γαλακτοκομική αγορά όπως και η θέση του Συνεταιρισμού στον εθνικό χάρτη των συνεταιριστικών οργανώσεων».

Για το θέμα της εθνικής πολιτικής στον τομέα του γάλακτος και της κτηνοτροφίας, ο κ. Πρίντζος ανέφερε πως η κατάργηση των ποσοστώσεων στην παραγωγή του αγελαδινού γάλακτος θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ελληνική γαλακτοπαραγωγή. «Μεγάλες δυνάμεις στον τομέα, όπως οι Δυτικοευρωπαϊκές χώρες, θα ωφεληθούν καθώς έχουν μεγαλύτερη παραγωγή και μικρότερο κόστος καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την υπαίθρια εκτροφή σε τεράστια λιβάδια σε αντίθεση με τις δικές μας συνθήκες που απαιτούν περισσότερες ζωοτροφές. Επίσης διαθέτουν ζωικό κεφάλαιο υψηλής γενετικής αξίας που παράγουν περισσότερο γάλα. Εμείς στον αντίποδα, έχουμε μια συνεχώς μειούμενη παραγωγή γάλακτος και από 800.000 τόνους την περίοδο 2003- 2005, πέσαμε το 2014 στους 620.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος και το 2015 θα πέσουμε κάτω από τις 600.000 τόνους. Από τις 6.500 αγελαδοτροφικές μονάδες, έχουν απομείνει 3.500 και συνεχώς μειώνονται ενώ συρρίκνωση έχουμε και στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας η οποία επλήγη και από τον καταρροϊκό πυρετό.

Τα μηνύματα είναι αρνητικά. Δεν επιτρέπεται ως χώρα να μην έχουμε επάρκεια σε κρέατα και γάλα και να εισάγουμε. Πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα καθώς η κτηνοτροφία οδηγείται σε αφανισμό», κατέληξε ο κ. Πρίντζος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου