ΤΟΠΙΚΑ

Νέο οργανόγραμμα και προσλήψεις στα ιατρεία του ΠΕΔΥ ζητούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι

νέο-οργανόγραμμα-και-προσλήψεις-στα-ι-591152

Ελλείψεις προσωπικού μηχανήματα σημαντικά χρησιμοποιούνται με το σταγονόμετρο και από όσους είναι καταρτισμένοι στο ΙΚΑ και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ. Πάγιο αίτημα του συλλόγου υγειονομικών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ, οι προσλήψεις ωστόσο η φωνή τους δεν ακούγεται παρά το γεγονός ότι πλέον ο όγκος δουλειάς στα εργαστήρια του ΙΚΑ και τα ιατρεία έχει αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο μετά τη λειτουργία του ενιαίου ΕΟΠΥΥ για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Πρέπει να καλυφθούν οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό θέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των πολυιατρείων του ΙΚΑ στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία» υπογράμμιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάλληλοι των υγειονομικών υπηρεσιών.

Οι προβλεπόμενες θέσεις υγειονομικού προσωπικού από τον αρχικό οργανισμό λειτουργίας στην Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ είναι 92, από τις οποίες ωστόσο στις καλύτερες εποχές είχαν ενεργοποιηθεί οι 60 , όμως ο αριθμός βαίνει διαρκώς μειούμενος καθώς αρκετοί υπάλληλοι είναι έτοιμοι για συνταξιοδότηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κενά που θα δημιουργηθούν.

Με βάση το οργανόγραμμα στις Υγειονομικές Υπηρεσίες έπρεπε να υπάρχουν δύο φαρμακοποιοί και υπηρετεί ένας, χημικοί βιοχημικοί , στον τομέα Νοσηλευτική- Μαιευτική προβλέπονται στο οργανόγραμμα 25 θέσεις, φυσιοθεραπευτές προβλέπονται επτά και απασχολούνται πέντε. Παράλληλα στις ειδικότητες Τ.Ε Ραδιολογίας προβλεπόμενες θέσεις ήταν πέντε, έχουν καλυφθεί 2 θέσεις, Τ.Ε Ιατρικών Εργαστηρίων από έξι θέσεις καλύπτονται μέχρι οι 4, Δ.Ε Βοηθών Νοσοκόμων από τις 18 θέσεις που προβλέπονταν αρχικά έχουν απασχοληθεί μέχρι 8 νοσηλεύτριες , Δ.Ε Νοσοκόμων Τραυματιοφορέων από 2 θέσεις δεν έχει ενεργοποιηθεί καμία, Δ.Ε Χειριστών Ιατρικών Συσκευών είναι ενεργοποιημένες και οι έξι θέσεις κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου