ΤΟΠΙΚΑ

Καθάρισαν την παραλία της Νέας Αγχιάλου

καθάρισαν-την-παραλία-της-νέας-αγχιάλ-591299

Μαθητές της περιοχής σε συνεργασία με δημοτικά συνεργεία

Την παραλία της Νέας Αγχιάλου καθάρισαν σήμερα παιδιά από τα σχολεία της περιοχής και συγκεκριμένα από το Ευγένειο Δημοτικό Σχολείο, Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο της περιοχής, σε συνεργασία με τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε από νωρίς στο σημείο μοιράζοντας στα παιδιά μπλουζάκια με το «Νικόλα» και το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής «Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω», γάντια και σακούλες για να καθαρίσουν την παραλία.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά καθώς και τους καθηγητές και τους διευθυντές των σχολείων για τη συμμετοχή τους και τους ζήτησε να κάνουν στη ζωή τους και την καθημερινότητά τους ακριβώς ό,τι γράφει και η μπλούζα τους. «Σας ευχαριστώ που θα συμβάλλουμε όλοι μαζί, εμείς, τα παιδιά και τα συνεργεία του Δήμου, στο να καθαρίσουμε την παραλία της Νέας Αγχιάλου. Πρέπει να μάθετε να κάνετε αυτό που λέει και η μπλούζα σας, να αγαπάτε την πόλη σας και να συμμετέχετε. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι και αφορά άμεσα την παιδεία μας το να ξέρουμε ότι δεν κάνει να πετάμε τα μπουκάλια και τα σκουπίδια στην παραλία», τόνισε ο Δήμαρχος και ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή πρόοδο στα παιδιά προτρέποντας τα να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία πάνω από όλα.

Στη συνέχεια ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας και συγκεκριμένα τα συνεργεία συγκέντρωναν σε μικρά βουναλάκια τα σκουπίδια και τα παιδιά τα μάζευαν στις σακούλες καθαρίζοντας όλο το μήκος της παραλίας.

Την προσπάθεια συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Καντόλας με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ενώ στην προσπάθεια συνέβαλλαν και οι αντιδήμαρχοι κκ. Αριστείδης Σαββάκης, Μίνα Καλογήρου, Θάνος Θεοδώρου, Δημήτρης Λιβογιάννης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ κ. Ανδρέας Ζέρβας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γιώργος Πράττος, Βιολέτα Καντόλα, Στέφανος Κάλλης, Δέσποινα Κότογλου καθώς και μέλη του τοπικού συμβουλίου Νέας Αγχιάλου.

Αυστηρό μήνυμα σε Ρομά της Αγ. Παρασκευής

Ο δήμαρχος Βόλου τους κάλεσε να συμμορφωθούν γιατί ο Κραυσίδωνας έχει γίνει σκουπιδότοπος

Το συνοικισμό των Ρομά στην Αγία Παρασκευή επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος ώστε να καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και να ζητήσει από τους περίοικους να συμμορφωθούν καθώς ο Κραυσίδωνας έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ο κ. Μπέος συνομίλησε με τους κατοίκους και τους τόνισε πως είναι μείζον θέμα να καθαριστεί άμεσα το ποτάμι αλλά και να μην επαναληφτούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Για το λόγο αυτό την Πέμπτη στις 11 το πρωί συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας θα μεταβούν στην περιοχή και σε συνεργασία με τους Ρομά θα καθαρίσουν το συγκεκριμένο κομμάτι του Κραυσίδωνα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ζήτησαν από τον κ. Μπέο να αποκατασταθεί ο φωτισμός στην περιοχή καθώς αυτή τη στιγμή οι λάμπες στο δημοτικό φωτισμό έχουν καεί και δεν λειτουργούν καθώς επίσης και να τοποθετηθούν κάποιοι επιπλέον κάδοι. Μάλιστα ζήτησαν μετά τον καθαρισμό να περνά δύο φορές την εβδομάδα επόπτης καθαριότητας και όποιος πιάνεται να πετάει σκουπίδια στον Κραυσίδωνα να του επιβάλλεται πρόστιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου