ΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές φτιάχνουν μόνοι τους το σχολείο τους

οι-μαθητές-φτιάχνουν-μόνοι-τους-το-σχο-851206

Νωρίς ξεκίνησε η προετοιμασία για την νέα σχολική χρονιά από τους καθηγητές και μαθητές του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, καθώς από κοινού συναρμολογούν τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ σχεδιάζουν και κατασκευάζουν γραφεία για να τοποθετηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα χρησιμοποιούνται από τους μαθητές.

Μόνοι τους φτιάχνουν το σχολείο τους οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, που περιλαμβάνει το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το 2ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Ιωνίας, το ΤΕΕ ειδικής Αγωγής, το ΕΕΕΚ, το ΕΚΦΕ και τη Σχολική βιβλιοθήκη. Καταρχήν, εδώ και κάποιους μήνες οι μαθητές του τμήματος πληροφορικής Μιχάλης Κουμαντέρης, Χρήστος Κουτρούλης, Τίμος Ματάκης, Γιώργος Μεσβελασβίλι, Μιχάλης Μαχαίρας, Επαμεινώνδας Κόφφας, Κώστας Κυπτίου και Γιώργος Βασιλείου μαζί με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ.
Φανή Κόκκινου αποφάσισαν να επέμβουν στο χώρο του εργαστηρίου και να τον διαμορφώσουν, ώστε τα μαθήματα να γίνονται σ ένα ευχάριστο περιβάλλον. Έτσι άρχισαν τις εργασίες επισκευής των τοίχων, ενώ πραγματοποίησαν και ελαιοχρωματισμό. Παράλληλα, οι καθηγητές ξεκίνησαν να κατασκευάζουν μόνοι τους έπιπλα, τα οποία θα τοποθετηθούν στο συγκρότημα για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Έτσι ο κ. Κωνσταντίνος Πιτσάβας ξεκίνησε να κατασκευάζει τις απαραίτητες υποδομές, προκειμένου εκεί να μπουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που θα χρησιμοποιούνται στα διαλείμματα από τους μαθητές. Ακόμη για τις ανάγκες του γραφείου καθηγητών του ΣΕΚ ο Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Κόκκινος σχεδίασε και στη συνέχεια κατασκεύασε μια βιβλιοθήκη. Οι μαθητές και καθηγητές του ΣΕΚ δίνουν έτσι το παράδειγμα σε όλους πως το δημόσιο σχολείο είναι για όλους και μάλιστα πως όλοι θα πρέπει να το προστατεύουν και να ασχολούνται για την καλυτέρευσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου