ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακές δημιουργίες από το ΔΙΕΚ Βόλου

εντυπωσιακές-δημιουργίες-από-το-διεκ-851206

Εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη χρονιά ήταν κατά κοινή ομολογία η φετινή ετήσια επίδειξη μόδας του ΙΕΚ Δήμου Βόλου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στον χώρο της παραλίας, μπροστά από το Πανεπιστήμιο. Το υπερθέαμα παρουσίασε ο Σωτήρης Πολύζος, ο οποίος ανοίγοντας την εκδήλωση, έδωσε το λόγο στην πρόεδρο του Δημοτικού ΙΕΚ, κ. Κερασία Μπαρτζιώκα. Η πρόεδρος του ΔΙΕΚ, εμφανίστηκε στο βήμα, πλαισιωμένη από ένα μοντέλο, ντυμένη στα χρώματα των Μεσογειακών Αγώνων, μια δημιουργία του τμήματος Ενδυματολογίας του ΔΙΕΚ. Ήταν μία συμβολική κίνηση, επ’ ευκαιρία της μετάβασης του Δημάρχου Βόλου, κ. Αλέκου Βούλγαρη στην Πεσκάρα της Ιταλίας, προκειμένου να παραλάβει τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Η πρόεδρος, κάλεσε το κοινό να συμμετάσχει στην εκδήλωση υποδοχής της σημαίας που διοργανώνεται στις 8 Ιουλίου στην παραλία, από τον Δήμο Βόλου. Η κ. Μπαρτζιώκα ανέφερε μεταξύ άλλων: « Απόψε θαυμάζουμε τα δημιουργικά αποτελέσματα μιας ολόκληρης χρονιάς, ό,τι θα δείτε φτιάχτηκε από τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ, με πολύ αγάπη, κόπο και μεράκι. Το εξαιρετικό έργο που επιτελείται στο Δημοτικό ΙΕΚ, έχει αναδείξει την ετήσια επίδειξη των τμημάτων Ενδυματολογίας και Κοσμήματος σε πολιτιστικό γεγονός για την πόλη του Βόλου. Ως διοίκηση της σχολής, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που κατορθώσαμε να δώσουμε, νέα πνοή στο ΔΙΕΚ, μέσα από μια σειρά καινοτόμων ενεργειών και δράσεων. Κι αυτό γιατί δεν επαναπαυτήκαμε σε αυτό που βρήκαμε, αλλά προχωρήσαμε, έχοντας ως κύριο μέλημά μας την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του οργανισμού, πάντα κοντά στους νέους, βοηθώντας τους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, μέσα από άρτια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, προσφέροντας τους όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για δημιουργία, αλλά δημιουργώντας και τις προϋποθέσεις για την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση»
Η επίδειξη μόδας ξεκίνησε με τις δημιουργίες της απόφοιτης του Δημοτικού ΙΕΚ, Ειρήνης Καραδήμου ( Rene Karadimou), τις οποίες παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας στην Αθήνα, με τίτλο « Athens Xclusive Designers Week». Τα εντυπωσιακά ενδύματα δημιούργησαν μία άκρως ατμοσφαιρική παρουσίαση που καθήλωσε το κοινό και απέσπασε θερμό χειροκρότημα. Το fashion show συνεχίστηκε με την παρουσίαση δημιουργιών από τo Τμήμα Κοσμήματος. Παρουσιάστηκαν περίτεχνα κομμάτια χειροποίητης τεχνικής εμπνευσμένα από τις φυλές της Αφρικής και του Ειρηνικού. Το όλο tribal look, ενισχύθηκε από τη μουσική και το styling. Οι δημιουργίες των σπουδαστών του Τμήματος Χειροποίητου Κοσμήματος απέσπασαν επίσης άριστα σχόλια για την πρωτοτυπία και την άρτια κατασκευή τους. Στο τελευταίο μέρος παρουσιάστηκαν οι εξίσου εντυπωσιακές δημιουργίες των σπουδαστών του Τμήματος Ενδυματολογίας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα υφάσματα που δημιουργήθηκαν με διάφορες τεχνικές στάμπας στο μάθημα της Υφασματολογίας, για να μετατραπούν σε εντυπωσιακά ρούχα, μέσω της Κοπτικής. Κατά κοινή ομολογία τόσο οι δημιουργίες των σπουδαστών όσο και η όλη διοργάνωση του fashion show, ήταν εφάμιλλα με τις διοργανώσεις μεγάλων σχεδιαστών του χώρου. Το μακιγιάζ ανέλαβε η Κασσιανή Χειρογεώργου μέλος της make – up artist team του Athens X –clusive Designers week.
Η βραδιά έκλεισε με την απονομή υποτροφιών σε έξι αριστούχους σπουδαστές του ΔΙΕΚ, τα οποία απονεμήθηκαν από το ίδρυμα Δεληγεώργη. Εκτός από τον κ. Νίκο Δεληγεώργη, ο οποίος έκανε την απονομή, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Κ. Καρτάλης, και Ρ. Ζήση, η πρώην βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζ. Μακρή, ως εκπρόσωπος του Νομάρχη Μαγνησίας ο κ. Α. Αϊβαζόγλου , ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Δ. Δερβένης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γ. Δανηλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Ιωνίας κ. Σ. Βαΐου και ο νομαρχιακός σύμβουλος και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Φώτης κ.α.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου