ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξαγνισμό προχωρούν οι μάγοι

σε-εξαγνισμό-προχωρούν-οι-μάγοι-851206

Σε εξαγνισμό των ιερών τους χώρων θα προχωρήσουν οι αρχηγοί των Μάγια μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα τους επισκεφθεί στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γουατεμάλα. Οι πολίτες της χώρας επιφυλαξαν «θερμή» υποδοχή στον Τζορτζ Ο. Μπους.
Ο Μπους στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη χώρα θα παρακολουθήσει τελετές ινδιάνων στα ερείπια της Ιξίμτσε, της πρωτεύουσας της φυλής των Μάγια πριν από την κατάκτηση από τους Ισπανούς το 1524.
Την Κυριακή -παραμομή της επίσκεψης άφιξη Μπους, ομάδα ινδιάνων από τα ορεινά της χώρας συνοδευόμενοι από πολιτικούς της αριστεράς, διαμαρτυρήθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Πόλη της Γουατεμάλας.
Η Γουατεμάλα αποτελεί τον προτελευταίο σταθμό της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στη Λατινική Αμερική. Στο επίκεντρο των συνομιλιών του θα βρεθούν το ελεύθερο εμπόριο και οι πολιτικές ασφάλειας.
Ο Μπους αναμένεται να ανακοινώσει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στη χώρα για την αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών.
«Η Γουατεμάλα χρειάζεται επειγόντως ελικόπτερα και σύγχρονα συστήματα πλοήγησης πλοίων για να εντοπίζει ομάδες ατόμων που χρησιμοποιούν πιο προχωρημένη τεχνολογία», δήλωσε εκπρόσωπος του φιλοαμερικανού προέδρου Όσκαρ Μπέργκερ.
Παράλληλα με την περιοδεία Μπους εξελίσσεται και η περιοδεία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες σε χώρες της περιοχής.
«Η μάχη μεταξύ της αμερικανικής αυτοκρατορίας και του μεγάλου λατινοαμερικάνικου λαού βρίσκεται σε εξέλιξη ξανά» είπε ο Τσάβες μιλώντας σε συγκέντρωση στην πόλη Λεόν της Νικαράγουα, μία παλιά αποικιακή πόλη που είχε αποτελέσει οχυρό των Σαντινίστας στην επανάσταση τους στη δεκαετία του 1970.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου