ΤΟΠΙΚΑ

Δίνει ονόματα για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα!

δίνει-ονόματα-για-να-μην-εκδοθεί-στην-ε-851206

Παιχνίδι με τις γερμανικές αρχές άρχισε στο Μόναχο ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens-Ηellas Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος διεμήνυσε μέσω του συνηγόρου ότι «κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» τα οποία είναι διατεθειμένος να τα παραδώσει στις γερμανικές αρχές, εφόσον δεν εκδοθεί στην Ελλάδα.
«Προέτρεψα τον πελάτη μου να πει τα ονόματα, τα ποσά και τις ημερομηνίες σε συνάρτηση με τις δωροδοκίες στην Ελλάδα» δήλωσε ο δικηγόρος Ντάνιελ Πέτερ ύστερα από τη συνάντησή του με τον έγκλειστο στις φυλακές Σταντελχάιμ, κ. Χριστοφοράκο. «Μου ζήτησε χρόνο να το σκεφθεί. Ως την άλλη εβδομάδα θα έχει καταλήξει σε αποφάσεις», πρόσθεσε.
Ο κ. Πέτερ επανήλθε στο θέμα της δήθεν απειλής της ζωής του κ. Χριστοφοράκου και μελών της οικογενείας του στην Ελλάδα. «Σχετικά μηνύματα λάβαμε από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ΒΝD» είπε. Επιπλέον υπήρξαν τηλεφωνικές απειλές, καθώς και διάφορες φήμες για δήθεν αυτοκτονικές διαθέσεις του κ. Χριστοφοράκου.
«Όλα αυτά συνθέτουν ένα σενάριο τρόμου εις βάρος του πελάτη μας» προσέθεσε. «Ιστορίες για αγρίους» ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Γενικής Εισαγγελίας Αλφονς Ομπερμάγερ. «Τίποτα δεν επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες. Με τέτοιες επινοήσεις οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου θέλουν προφανώς να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τον πελάτη τους».
Μέσα στο προσεχές διάστημα θα μεταβούν στο Μόναχο και δύο Έλληνες δικαστικοί για να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία παράδοσης στην Ελλάδα του κ. Μ. Χριστοφοράκου. Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας θα βρεθούν ο προϊστάμενος του Τμήματος Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ευ. Παντιώρας και ο 4ος ειδικός ανακριτής που διερευνά την ελληνική πτυχή του σκανδάλου των «μαύρων ταμείων» της Siemens κ. Ν. Ζαγοριανός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου