ΤΟΠΙΚΑ

Εκατόν εξήντα οικογένειες σιτίζονται από την Ευαγγελίστρια

εκατόν-εξήντα-οικογένειες-σιτίζοντα-595877

Προσπάθειες ενίσχυσης των εσόδων του ναού, ενώ συνεχίζονται τα μαθήματα για άπορα παιδιά

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί όσοι διακονούν το ναό της Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, που μεταφράζονται σε 160 και πλέον σιτιζόμενους στο Σπίτι Γαλήνης.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η λαχειοφόρος αγορά που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ναού και τη συνδρομή εθελοντών, προκειμένου να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό και εν γένει κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την ενίσχυση μαθητών που προέρχονται από άπορες οικογένειες και αδυνατούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα. Δεκαπέντε δάσκαλοι διδάσκουν εθελοντικά όλα τα σχολικά μαθήματα και δίνουν σε άπορα παιδιά τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά.

Η διαρκής μείωση των εσόδων του ναού και η αύξηση, αντίστοιχα, των δεκάδων άπορων οικογενειών που ζητούν τη συνδρομή των ιερέων για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα, συνθέτουν την αθέατη πλευρά της κρίσης. «Η λαχειοφόρος πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τη συνδρομή εθελοντριών της ενορίας μας αλλά και εμπόρων, οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν, διάφορα είδη για τη συνδρομή του φιλανθρωπικού έργου του ναού» αναφέρει ο π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, προϊστάμενος της Ευαγγελίστριας.

Η διαρκής μείωση των εσόδων του ναού, η οποία είναι εμφανής την τελευταία πενταετία, εντείνει τις προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες του Σπιτιού Γαλήνης και να δίδονται οικονομικά βοηθήματα σε όσους έχουν ανάγκη. «Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες, κάνοντας παράλληλα οικονομία, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του ναού και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα του κόσμου» επισημαίνει ο π. Κωνσταντίνος, ο οποίος τονίζει ότι «τα έσοδα της λαχειοφόρου θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου