ΤΟΠΙΚΑ

Διατακτικές σε 1.000 οικογένειες από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

διατακτικές-σε-1-000-οικογένειες-από-τη-μη-595900

Η διανομή θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας

Εορταστικό βοήθημα και τρόφιμα θα διανεμηθούν την επόμενη εβδομάδα σε 1.000 περίπου άπορες οικογένειες της περιοχής μας, με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος. Η διανομή των δωροεπιταγών θα ξεκινήσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, από το Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τη διάθεση δεμάτων, σε όσους έχουν ανάγκη βοήθειας.

Οι διατακτικές δίνονται δύο φορές το χρόνο, Πάσχα και Χριστούγεννα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες οικογενειών της περιοχής μας, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη είδη διατροφής. «Οι δωροεπιταγές δίνονται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, προκειμένου να καλύψουμε το Πασχαλινό τραπέζι και θα δοθούν στους δικαιούχους σύμφωνα με τον κατάλογο των απόρων που έχει καταρτιστεί από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης. Mε βάση το συγκεκριμένο κατάλογο προχωράμε» όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας προκειμένου να διασφαλιστεί η προσφορά τροφίμων σε δεκάδες άπορες οικογένειες. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η Μητρόπολη Δημητριάδος προσανατολίζεται σε λύσεις που θα επιτρέψουν την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων, σε σταθερή βάση.

«Εχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις άπορες οικογένειες με αντίστοιχο πρόγραμμα διανομής τροφίμων που μας δόθηκε από τη Σύνοδο και θα υλοποιηθεί μετά το Πάσχα, αφού προηγουμένως ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Παράλληλα έχουμε υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Βόλου, προκειμένου να λάβουμε μέρος στο πενταετές πρόγραμμα που αφορά όλη την Ελλάδα και υλοποιείται μέσω της Περιφέρειας και των Δήμων» επισημαίνει ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας.

Τα αιτήματα για βοήθεια και εξεύρεση εργασίας πληθαίνουν, ενώ παράλληλα διατυπώνεται από όλους η ευχή να επέλθει ανάκαμψη σε οικονομικό και εργασιακό επίπεδο, προκειμένου να ξεπεραστεί το φάσμα της ανεργίας που απασχολεί αρκετούς Βολιώτες και όχι μόνο.

Η καθημερινή σίτιση των άπορων οικογενειών παραμένει, στο μεταξύ, πρώτη προτεραιότητα για τη Μητρόπολη Δημητριάδος και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται το πρόγραμμα συγκέντρωσης τροφίμων στα σούπερ μάρκετ. Το πρόγραμμα «Ολοι μαζί» αποσκοπεί στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών άπορων οικογενειών και ανθρώπων που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια και βασίζεται αποκλειστικά στην ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας. Στο σημείο αυτό, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει πως «ό,τι προσφέρει ο καθένας στο καλάθι των σούπερ μάρκετ, αγοράζοντας διάφορα είδη για το Πασχαλινό τραπέζι, πρέπει να γνωρίζει ότι αξιοποιείται άμεσα, ώστε να μην λείψει σε κανένα το γιορτινό τραπέζι».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου