ΤΟΠΙΚΑ

Αστοχίες στο Γενικό Πολεοδομικό διαπίστωσαν δημοτικοί σύμβουλοι

αστοχίες-στο-γενικό-πολεοδομικό-διαπ-595912

Ετοιμάζονται να βάλουν «πινελιές» στη μελέτη

Στο μικροσκόπιο μπαίνει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του ενιαίου Δήμου Βόλου, που πρόκειται να αποτελέσει τον μπούσουλα της ανάπτυξης της καλλικρατικής περιοχής σε βάθος 20ετίας. Μολονότι τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, το σχέδιο τίθεται υπό επανεξέταση από τη δημοτική αρχή, με στόχο να διορθωθούν αστοχίες και αδικίες που εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν στρεβλώσεις στην ισόρροπη ανάπτυξη των πρώην καποδιστριακών περιοχών.

Χθες, παρουσιάστηκε από τους μελετητές η Β2 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βόλου. Οπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, επί της μελέτης υπήρξαν ενστάσεις από δημοτικούς συμβούλους. Η μελέτη δεν πήρε… πράσινο φως. «Θα γίνει νέα διαβούλευση και θα υπάρξουν παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Η καταγραφή των αλλαγών θα γίνει μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, προκειμένου οι μελετητές να τις εντάξουν στο τελικό σχέδιο», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης.

Με την προσθήκη των αλλαγών η μελέτη θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου κι από εκεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το dead line εκπνέει τον Οκτώβριο του 2015 και μέχρι τότε η το σχέδιο πρέπει να έχει πάρει την τελική του μορφή.

Οι «πινελιές» που θα μπουν αφορούν σε μια σειρά περιοχών του Βόλου. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας, εντόπισε «νεκρές ζώνες» περιμετρικά του Περιφερειακού που δημιουργούν δύο μέτρα και σταθμά στην ανάπτυξη των περιοχών. Στην περιοχή επίσης του Σέσκλου μία ολόκληρη έκταση -όπως ανέφερε- θα έχει αγροκτηνοτροφική χρήση στα χαρτιά ενώ την ίδια ώρα δραστηριοποιούνται δύο βιοτεχνίες που… οδηγούνται σε «έξωση».

Γεωργοκτηνοτροφική χρήση αποκτά και η περιοχή σε απόσταση 500μ. από τον οικισμό περιμετρικά του Διμηνίου, που σύμφωνα με τον κ. Καντόλα θα δημιουργήσει προβλήματα στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο ίδιος θέτει ζήτημα και για την αρτιότητα των 8 στρεμμάτων που προβλέπεται από το Γ.Π.Σ. «Αν έχει κάποιος 15 στρέμματα γης δεν μπορεί να τα μοιράσει στα δύο παιδιά του για παράδειγμα, επειδή δεν γίνεται να κατατμήσει την περιουσία του κάτω από 8 στρέμματα», είπε ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου