ΤΟΠΙΚΑ

Νέες κόντρες δημοτικής αρχής – «Δρόμων Συνεργασίας»

νέες-κόντρες-δημοτικής-αρχής-δρόμω-596221

Με αφορμή την απόρριψη της προσφυγής για την ΑΝΕΒΟ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ένσταση που είχαν καταθέσει ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Ιάσονας Αποστολάκης, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για την τροποποίηση του καταστατικού της ΑΝΕΒΟ.

Στην απόφασή της η Αποκεντρωμένη δηλώνει αναρμόδια να κρίνει τις αποφάσεις της ΑΝΕΒΟ, βρίσκεται όμως σε εκκρεμότητα η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης που έλαβε για το ίδιο ζήτημα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Οπως ανέφεραν οι κ.κ. Πατσιαντάς και Αποστολάκης, στο καταστατικό της ΑΝΕΒΟ, προστίθενται κι άλλοι σκοποί, που σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, δεν περιλαμβάνονται στο αποκλειστικό αντικείμενο μιας Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ. «Με την προσβαλλόμενη απόφαση είναι πρόδηλη η πρόθεση της δημοτικής πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου να μετατρέψει την «ΑΝΕΒΟ Α.Ε» σε φορέα επισκίασης και στην ουσία πλήρους αποδυνάμωσης του Δήμου και των θεσμικών οργάνων του (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές κλπ), εγείροντας έτσι σοβαρά θέματα έλλειψης ουσιαστικού ελέγχου», είχαν καταγγείλει οι «Δρόμοι Συνεργασίας».

Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή. Αυτό πυροδότησε νέες κόντρες, μεταξύ του Προέδρου της ΑΝΕΒΟ, Ανδρέα Ζέρβα και των «Δρόμων Συνεργασίας».

«Εκτίθενται»

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΒΟ Ανδρέας Ζέρβας, με αφορμή την εξέλιξη κάνει λόγο για «το αποτέλεσμα της υστερικής αντιπολίτευσης» που ασκείται στο Δήμο Βόλου.

«Στο κενό βρέθηκε άλλη μια στείρα, τυφλή και αντιπαραγωγική προσπάθεια του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντά και του συνεργάτη του, Ι. Αποστολάκη, στο πλαίσιο της υστερικής και παράλογης αντιπολίτευσης που ασκούν.

Τώρα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απορρίπτεται η από 13-2- 2015 προσφυγή τους κατά της υπ αριθμόν 1.2015 απόφαση του ΔΣ της ΑΝΕΒΟ Α.Ε και κατά της απόφασης έκτακτης αυτόκλητης καθολικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΑΝΕΒΟ.

Αντί λοιπόν να εκτίθενται δημοσίως κάθε φορά, αποδεικνυόμενοι ότι κινούνται από μικροκομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα, ας συνειδητοποιήσουν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργεί να γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και μόνο και ας συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή με όποιες ικανότητες, εάν και εφ’ όσον έχουν για το καλό της πόλης και των πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ζέρβας.

«Μην προτρέχετε»

«Είναι φρόνιμο να μην προτρέχει ο κ. Ζέρβας, απαντά η παράταξη των «Δρόμων Συνεργασίας»:

«Ο κ. Ζέρβας παρέλειψε να αναφέρει ότι, εκτός της ένστασή μας κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γ.Σ. της ΑΝΕΒΟ που απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, εκκρεμεί η έκδοση απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας επί της ένστασής μας κατά της με αριθ. 78/2015 (ΑΔΑ: ΩΩ88Ω96-4ΡΙ) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου «Λήψη απόφασης έγκρισης τροποποίησης καταστατικού της ΑΝΕΒΟ ως προς τους σκοπούς (άρθρο 2)» που ελήφθη κατά την 7η Τακτική Συνεδρίαση της 18-2-2015. Συνεπώς, φρόνιμο είναι ο κ. Ζέρβας να μην προτρέχει. Πρέπει, επίσης, να κατανοήσει ότι στο θεσμικό ρόλο της μείζονος μειοψηφίας και των άλλων μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερα σημαντικό δικαίωμά τους να ασκούν προσφυγές αναφορικά με τη νομιμότητα των αποφάσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου