ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

εκδήλωση-για-τα-νέα-χρηματοδοτικά-προ-851206

Τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων και των γυναικών καθώς των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων θα παρουσιασθούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.) και το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου (2ας Νοεμβρίου-Ξενοφώντος, Βόλος).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσπαθειών των διοργανωτών για την έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Ειδικότερα στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των θεμάτων: «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»& «Προδημοσίευση του προγράμματος για την ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων στο Πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
– O κ. Γιώργος Αλ. Σουφλιάς – Πρόεδρος Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.
– Ο κ. Γιώργος Μπόλας- Διευθυντής Επιχειρηματικότητας Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.
– Η κ. Σοφία Θεοχάρη- Στέλεχος του ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
«Το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοποίηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αλλά και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πιστεύουμε ότι με τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης θα δώσουμε την ευκαιρία σε πολλά μέλη και μη του Επιμελητηρίου μας να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα αυτά προγράμματα, προκειμένου να τα αξιοποιήσουν προς όφελος και της τοπικής οικονομίας. Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχει μεγάλο συμμετοχή στην εκδήλωση, καθώς υπάρχει ήδη ζωηρό για τα προγράμματα από επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Σπηλιόπουλος.
Οι δράσεις της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” 2007 – 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) αποσκοπούν στη διευκόλυνση – μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από Νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων) και από Γυναίκες (Επιχειρηματικότητα Γυναικών), σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η στροφή της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα απευθύνονται σε Νέους 18 – 39 ετών και Γυναίκες 18 έως 55 που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος.
Επιλέξιμες δαπάνες: Οι σημαντικότερες δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι Πάγια (Εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις κ.α.), Κτιριακά – Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή – Προώθηση, Υπηρεσίες Συμβούλων, Άλλες Δαπάνες. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.
Κριτήρια Αξιολόγησης: Τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των προτάσεων είναι:
– Η μορφή του Επιχειρηματικού σχεδίου (π.χ. θέσεις εργασίας, ύπαρξη συγκεκριμένης έδρας, προβλεπόμενη κερδοφορία)
– Οι ικανότητες του Επιχειρηματία (π.χ. σπουδές, εμπειρία)
– Το προϊόν – Διαδικασία (π.χ. καινοτομία, κλάδος, εξοικονόμηση ενέργειας – Περιβάλλον)
– Η αγορά δραστηριοποίησης (π.χ. ένταση ανταγωνισμού, προοπτικές εξαγωγών, κ.λ.π.)
Επιλέξιμες για επιδότηση είναι οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. Ε και προσωπικό έως 50 άτομα, που έχουν έναρξη εργασιών πριν από την 1η Ιανουαρίου 2007. Οι επιλέξιμες για επιδότηση δαπάνες περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος των αναγκών ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός κάθε προτεινόμενης επένδυσης κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 ευρώ και ο μέγιστος από 200.000 έως 300.000 ευρώ, ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητας. Το ποσοστό επιδότησης είναι 65%.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου