ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό των κινητικά αναπήρων οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Βόλου

στο-πλευρό-των-κινητικά-αναπήρων-οι-μα-596403

Ξεκινούν οργανωμένη προσπάθεια για τη συλλογή καπακιών και την καταγραφή επιχειρήσεων που διαθέτουν υποδομές για ΑμεΑ

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των κινητά αναπήρων του σωματείου «Ιππόκαμπος» αναλαμβάνουν οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Ξεκινούν συντονισμένη προσπάθεια για τη συλλογή πλαστικών καπακιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων και σε αυτή την πρωτοβουλία καλούν τους πολίτες να συνδράμουν.

Επιπλέον, οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Βόλου καλούν όλους τους επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι διαθέτουν στα καταστήματα τους την κατάλληλη υποδομή ώστε να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία (ράμπες, τουαλέτες, θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ) να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα επιχείρησης, διεύθυνση, τηλέφωνο) ώστε να καταγραφούν στη βάση δεδομένων «προσβασις». Το Prosvasis.co είναι μια νέα online διαδικτυακή πλατφόρμα οργανωμένου δικτύου προσβασιμότητας για ΑμεΑ και ατόμων που χρήζουν κυρίως ιατρικής αποθεραπείας μετά από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Περιλαμβάνει διάφορα σημεία ενδιαφέροντος όπως εστιατόρια, θέατρα, μουσεία ,καφετέριες, θέσεις παρκαρίσματος ΑμεΑ, ξενοδοχεία και άλλα σημεία ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

«Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας προσβάσιμη σε όλους τους συμπολίτες μας. Είμαστε μία πόλη γνωστή για την παιδεία της σε θέματα πολιτισμού. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε και μία πόλη ευαίσθητη σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο», αναφέρουν οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Η πρωτοβουλία των μαθητών γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονείται στο σχολείο με υπεύθυνη καθηγήτρια, την κ. Δέσποινα Παυλίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου