ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία συνταξιούχων για τις ελλείψεις στο χώρο της Υγείας

διαμαρτυρία-συνταξιούχων-για-τις-ελλ-596616

Ζητούν ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό

Αμεσες προσλήψεις μονίμου ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και των Κέντρων Υγείας, ζητούν συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας, μέλη των οποίων πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο Βόλου.

Σε υπόμνημα που έδωσε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, τονίζεται ότι «η κατάσταση στην Υγεία, τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, έχει γίνει εκρηκτική με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Οπως η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έτσι και η πολιτική και οι θέσεις της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την Υγεία διαμορφώνονται με κριτήριο την πλήρη συμφωνία της με τη στρατηγική της Ε.Ε. που οδηγεί στη διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της λειτουργίας των δομών της με επιχειρηματικά κριτήρια. Οι ασθενείς πλέον θεωρούνται πελάτες, ενώ η ίδια η λειτουργία των νοσοκομείων βασίζεται στη λογική του κέρδους.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας (Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Ν. Μαγνησίας, Συνταξιούχων ΝΑΤ Περιφέρειας Θεσσαλίας «Αγ. Νικόλαος», Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Μαγνησίας) απαιτούν:

  • Αμεσα, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, σταθερής, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για τον κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειάς του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.
  • Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με πλήρη χρηματοδότηση.
  • Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση.
  • Κατάργηση του5ευρου, του ενός ευρώ ανά συνταγή και κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά των ταμείων. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες τους από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου