ΤΟΠΙΚΑ

Απέσυρε την υποψηφιότητα ο Θεόκλητος Κουμαριανός

απέσυρε-την-υποψηφιότητα-ο-θεόκλητος-851206

Να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη μητρόπολη Μεσσηνίας αποφάσισε ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Κουμαριανός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην μητροπολίτης αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων του νομού, αλλά και μερίδας της Ιεραρχίας.
«Η επιλογή ενός προσώπου, όπως του κ. Θεόκλητου Κουμαριανού που έχει απασχολήσει αρνητικά την κοινή γνώμη και τον Τύπο, δεν θα προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες στην Εκκλησία και τον νομό. Δεν επιθυμούμε να δημιουργηθούν στην πόλη και τη Μεσσηνία φαινόμενα τύπου Λάρισας με αντιδράσεις πιστών. Η Ιεραρχία ας επιλέξει όποιον θέλει. Αρκεί να μην έχει αρνητική εικόνα στην κοινωνία» ήταν η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Ως κέντρο του «τσουναμιού σκανδάλων» που έπληξαν «αποκλειστικώς το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου» χαρακτήρισε τον κ. Θεόκλητο ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.
Ο κ. Θεόκλητος, ο οποίος τώρα φέρει τον τιμητικό τίτλο του μητροπολίτη Βρεσθένης, παραιτήθηκε από το αξίωμα του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος τον Μάρτιο του 2005, όταν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Εξαιτίας των αντιδράσεων, και πριν γίνει γνωστή η απόφαση του κ. Κουμαριανού, πληροφορίες ήθελαν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να συγκαλεί έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας την προσεχή Πέμπτη, όπου έθετε σε ψηφοφορία την πλήρωση των κενών θέσεων στις μητροπόλεις Μεσσηνίας και Τριφυλίας και Oλυμπίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου