ΤΟΠΙΚΑ

Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί

μια-ιστορία-πάνω-σ-ένα-μαγικό-χαλί-851206

Η πρώτη παράλληλη εκδήλωση που πλαισιώνει τη 17η Γιορτή Βιβλίου, που συνδιοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, με τίτλο «Γιαπωνέζικοι Κήποι – Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί». Η εν λόγω παράσταση από το Θέατρο Νέων (Ομάδα Τέχνης – Χώρος Έκφρασης) είναι μια διαδραστική-συμμετοχική θεατρική παράσταση και θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της γιορτής βιβλίου (μετά το τέλος των περιπτέρων) στις 21:30.
Η καινοτόμα διαδραστική-συμμετοχική θεατρική παράσταση που επιλέχθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας είναι συνέχεια του φετινού θεματικού πλαισίου της 17ης Γιορτής Βιβλίου που είναι η Νέα Γενιά. Η επιλογή του συγκεκριμένου θέματος δεν υπήρξε τυχαία. Η προσέλκυση ενός νέου και δυναμικού κοινού αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της φετινής Γιορτής του Βιβλίου, καλώντας τους νέους να δουν το βιβλίο σαν ένα απολαυστικό ταξίδι και όχι σαν καταναγκασμό.
Οι “Γιαπωνέζικοι Κήποι” είναι ένα θέαμα ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής, που χρησιμοποιεί τη θεατρική αφήγηση, τη μουσική, το χορό, το θεατρικό παιχνίδι και τις νέες τεχνολογίες, για να αφηγηθεί μια ιστορία και να προσφέρει στους θεατές της τη χαρά και την εμπειρία μιας συναρπαστικής και δημιουργικής συμμετοχής. Οι κήποι στην Ιαπωνία αποτελούν οι ίδιοι μια μορφή διήγησης. Κατά τον μύθο ο Σίρο, ένας μικρός Γιαπωνέζος, ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τέτοιους κήπους. Ο Σίρο έκανε ένα ταξίδι και στην επιστροφή του αντί να διηγηθεί αυτά που είδε και έζησε, αποφάσισε να φτιάξει μικρούς κήπους και να προσκαλέσει τους φίλους του να τους επισκεφθούν για να δουν και να νιώσουν κι εκείνοι αυτά που είδε και ένιωσε ο ίδιος στο ταξίδι του ή και άλλα, ακόμη περισσότερα και διαφορετικά.
Το κείμενο συνυπογράφουν οι Γιάννα Ροϊλού – Δ. Β. Σεϊτάνης, τη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Σεϊτάνης, τη χορογραφία η Έφη Καρακώστα, τη σκηνογραφική επιμέλεια – κοστούμια η Ελένη Στρούλια. Mουσική / Hχητ. συνδυασμός: Spartaco Cortesi, Χρήστος Κραβαριώτης, διάδραση -προγραμματισμός: Martin von Gunten, γραφικά: Elsa Mersi, Davide Venturini, μουσικός – τεχνικός ήχου: Χρήστος Κραβαριώτης, χειριστής προγράμματος: Θοδωρής Πεγκούσης. Ερμηνεύουν οι: Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Ευρυδίκη Ψαλτίδου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου