ΤΟΠΙΚΑ

Στους 2.300 οι μαθητές που θα συμμετέχουν στην παρέλαση

στους-2-300-οι-μαθητές-που-θα-συμμετέχουν-σ-602681

Θα παρελαύνουν και ξεχωριστά τμήματα σημαιοφόρων των σχολείων

Περί τους 2.300 μαθητές, πρόσκοποι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων του νομού, ετοιμάζονται να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του 1821. Η καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου, θα ξεκινήσει στις 12 αύριο το μεσημέρι. Οπως και στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την Εθνική Επέτειο του ’21, θα παρελαύνουν ξεχωριστά τμήματα σημαιοφόρων από τις σχολικές μονάδες που δεν είναι η σειρά τους να κάνουν παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Την ευθύνη της μαθητικής παρέλασης έχει το γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Συνολικά θα παρελάσουν 25 δημοτικά σχολεία, 20 σχολικές μονάδες από τη Δευτεροβάθμια, 23 πολιτιστικοί σύλλογοι και τέσσερα τμήματα οδηγών και προσκόπων. 2.300 μαθητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ’21 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο γίνεται κλήρωση για τα σχολεία που θα παρελαύνουν την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου. Οι σημαιοφόροι που κληρώθηκαν για την παρέλαση κατά την οποία δεν συμμετέχει το σχολείο τους, θα παρελαύνουν σε ξεχωριστά τμήματα.

Οπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, δεν θα στηθεί εξέδρα επισήμων στην παραλία της πόλης. Μόνο ένα μικρό βάθρο στο οποίο θα πάρουν θέση ανάπηροι πολέμου. Οι επίσημοι θα βρίσκονται μαζί με τον κόσμο που θα χειροκροτήσει τους νέους. Κάγκελα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τοποθετηθούν.

Σήμερα, θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στις 11 το πρωί, στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία του Βόλου, από σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλη προσκοπικών και πολιτιστικών συλλόγων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου