ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογή νέου επικεφαλής από την «Επιλογή Ευθύνης» μετά την παραίτηση Παν. Σκοτινιώτη

εκλογή-νέου-επικεφαλής-από-την-επιλο-604709

Την Κυριακή 29 Μαρτίου εκλέγεται από τη συνέλευση των μελών του συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης», ο νέος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας. Η συνέλευση των μελών θα γίνει στο δημαρχείο του Βόλου στις 11 το πρωί. Η εκλογή του νέου επικεφαλής ομάδας αποφασίστηκε να γίνει όχι μόνο από τα τέσσερα μέλη της δημοτικής ομάδας, δηλαδή μεταξύ των κ.κ. Απόστολου Παπατόλια, Νατάσας Οικονόμου, Φώτη Λαμπρινίδη και Νίκου Στόικου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αλλά από την ολομέλεια του συνδυασμού της «Επιλογής Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», «δίνοντας ένα δείγμα γραφής για το πώς η παράταξη αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία και την ουσιαστική συμμετοχή των μελών της. Δικαίωμα ψήφου, δηλαδή, θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, είτε διεκδίκησαν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων», όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης, με την οποία καλούνται όλα τα μέλη του συνδυασμού να πάρουν μέρος στη συνέλευση και στην εκλογή.

«Η παράταξη δεν μπαίνει σε έναν κύκλο εσωστρέφειας», υπογραμμίζεται επίσης στην ανακοίνωση. «Αντίθετα, προχωράμε μπροστά, από τη θέση που μας έταξε με την ψήφο του ο βολιώτικος λαός και με πλήρη συνείδηση της ευθύνη μας απέναντι στην τοπική κοινωνία. Η ανασύνταξη της δημοτικής μας παράταξης και ανανέωση της φυσιογνωμίας της, θα συνδυαστεί με τη διατύπωση, τόσο στα θεσμικά όργανα του Δήμου όσο και στην κοινωνία, ενός συνεκτικού πολιτικού σχεδίου, με νέα, σύγχρονη αναπτυξιακή και κοινωνική ατζέντα, για τον Βόλο της επόμενης μέρας. Η παράταξή μας θα αναλάβει, ταυτόχρονα, πρωτοβουλίες για ευρύτερες αυτοδιοικητικές συνεργασίες, στην προοπτική ανασύνθεσης του τοπικού αυτοδιοικητικού χάρτη, με σταθερή πάντοτε την αντίληψη για μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και χειραφετημένη από κόμματα, κυβέρνηση και άδηλα συμφέροντα».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «η παραίτηση του Πάνου Σκοτινιώτη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξής μας και η πολιτική δήλωση που τη συνόδευσε, ήταν μια πράξη με μεγάλο ηθικό και πολιτικό φορτίο, την οποία εκτίμησε ιδιαίτερα η τοπική κοινωνία, πολλώ μάλλον αφού έγινε σε μια εποχή που η πολιτική αξιοπιστία αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου