ΤΟΠΙΚΑ

Ερχονται… οι Αργεντινοί Ούμπιντες και Μόνχε

ερχονται-οι-αργεντινοί-ούμπιντες-κα-851206

Ερχονται στο τέλος αυτής της εβδομάδας οι δύο Αργεντινοί ποδοσφαιριστές που έχουν υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό και θα τον ενισχύσουν τη νέα χρονιά… της ανόδου…
Το Nacional B, το Αργεντίνικο πρωτάθλημα Β κατηγορίας, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο και ο 27χρονος μέσος Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες από την Club Atlético All Boys και ο 27χρονος επιθετικός Βιθέντε Αλφρέντο Μόνχε της Ferro Carril Oeste ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα, να περάσουν τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους με τον Ολυμπιακό Βόλου.
H Φέρρο τελείωσε τους αγώνες με νίκη 0-2 επί της Ταγέρες και ο Βιθέντε Αλφρέντο Μόνχε ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 9 γκολ. Σκόραρε στην 2η αγωνιστική κόντρα σε Ατλέτικο Πλατένσε (2-1), στις 29/9, όταν έχασε από την Ολ Μπόις 2-3 (15’ Μόνχε, 74΄ Νάνια – 7’ Γκιγλιότι, 10’ Βιγιέτες, 21’ Τοράσε), στις 18/10 σε ήττα 3-2 από την Ατλ. Λος Αντες… ενώ σε 3 άλλα ματς πέτυχε από δυο γκολ. Στις 28/2 με την Σαν Μαρτίν (2-1 44’, 75’ Μόνχε), στις 14/3 στο 5-0 επί της Ατλ. Ραφαέλα (23’, 36’ Μόνχε, 26’, 72’ Μοσέτ ,60’ Αλγκεγκίρα) και στις 16/5 στο 1-2 με Ινφάντλες (16’,60’ Μόνχε). Πρώτος σκόρερ της Φέρρο, που είχε 15, νίκες 7 ισοπαλίες και 16 ήττες ήταν ο Όσκαρ Αλταμιράνο με 11 γκολ. Ο Μόνχε έχει αγωνισθεί ξανά στην Ευρώπη το 2007 στην Γκέρμιναλ του Βελγίου, ενώ στην πατρίδα του έπαιξε και σε Χιμνάσια Τίρο και Ατλάντα.
Η Ολ Μπόις τελείωσε το πρωτάθλημα με νίκη 2-1 επί της Μπρελγκράνο και συνολικά με 13 νίκες, 11 ισοπαλίες και 14 ήττες και παίζει το Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική με την Ατλέτικ Μπελγκράνο, ενώ ο Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες πέτυχε 5 γκολ. Δυο φορές σκόραρε κόντρα στην Αλμάγκρο και μια φορά στις 6/12 με Ατλ. Ουνιόν, στις 14/3 με Ιντεπεντιέντ και 14/3 με Ινφάντλες.
Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Nacional B ηταν ο Λιούις Ροντρίγκες της πρωταθλήτριας Ατλ. Τακουμάν με 20 γκολ, ακολούθησε ο Σαλμερόν της Ταγέρες με 18 και ο Εμανουέλ Γκιγκλιότι της Ολ Μπόις με 17.
Οι Χαβιέ Οράσιο Ούμπιντες και Βιθέντε Αλφρέντο Μόνχε θα έρθουν στις 28 Ιουνίου, ενώ κατά καιρούς ακούστηκαν τα ονόματα των Στεφανάτο από Ολ Μπόϊς και Μονάϊ από Ντεφένσε, που όμως δεν υπήρχε ενδιαφέρον…
Επαναπροσέγγιση με Ιωάννου

Σαν να μην έφυγε ποτέ, μπορεί να πούμε για τον Ηλία Ιωάννου, που αν τελικά δεν μείνει στην Αθήνα… η επιλογή του θα είναι ο Βόλος…
Ο Ηλίας Ιωάννου έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις και, αν τελικά το πρόβλημα παραμονής του στην Αθήνα λυθεί, υπάρχει και η επαναπροσέγγιση από τον Ολυμπιακό, που είναι πρώτη του προτεραιότητα αλλά και καλύτερη οικονομικά.
Παρά το γεγονός πως το 90% των ομάδων της κατηγορίας έχουν κάνει κρούση στον ποδοσφαιριστή, ο Ιωνικός είναι η μόνη της Αθήνας.

Τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι μεταγραφικές κινήσεις στον Ολυμπιακό, ενώ κλεισμένος θεωρείται και ο Βραζιλιάνος Ροτζέριο Μάρτινς από τον Αστέρα Τρίπολης, που πέρσι αγωνίσθηκε 23 ματς με τον Εργοτέλη, αλλά και ο 19χρονος Παύλος Μητρόπουλος από τον Παναιγιάλειο, ο οποίος έχει αγωνισθεί στη Ζήρια και την περίοδο 2007-2008 στην ομάδα του Αιγίου έπαιξε 26 ματς στη Γ΄ Εθνική.
Στα πλάνα του Τσιώλη βρίσκεται ο 28χρονος μέσος Χρήστος Καγκιούσης, που έπαιξε φέτος στην Καβάλα, κάνοντας 22 συμμετοχές, ενώ έχει παίξει σε Ξάνθη, Καστοριά, Κέρκυρα και στη γερμανική Έσμπορν, ενώ εναλλακτική λύση είναι και ο Αλέξης Τσεμπερίδης από την Κέρκυρα, που έχει παίξει ακόμη σε ΠΑΟ, Προοδευτική, Κορωπί, Ηλυσιακό και Καστοριά…
Από τη Skoda Ξάνθης ενδέχεται να έρθουν ο 22χρονος Βραζιλιάνος μέσος Ντορίβα Ντοριβάλ, ενώ παίζει και του Μαρσελίνιο και επιθετικό οι Καμπάνταης, Αναστασάκος, Χούτος, Γκουγκουλιάς και ο Θανάσης Τσίγκας.
Η παρουσία του Χούτου στη Μαγνησία έφερε νέες φήμες, ενώ πιο εφικτός στόχος είναι ο Λεωνίδας Καμπάνταης.
Μετά τις 10 μεταγραφές η ομάδα του Ολυμπιακού μπαίνει σίγουρα στην τελική ευθεία για την συμπλήρωση του ρόστερ της, θέλοντας να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί και το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Στις 28/7 η ομάδα θα πάει στο Καρπενήσι έως τις 14/8.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου