ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μετά τα αποτελέσματα όλοι παραλία
Στις παραλίες του νομού ξεχύθηκαν όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τη μια για να γιορτάσουν την επιτυχία τους κι από την άλλη για να χαλαρώσουν από τη δύσκολη τελευταία χρονιά του Λυκείου. Έτσι όλες οι παραλίες της περιοχής γέμισαν τόσο το σαββατοκύριακο όσο και χθες από νεολαία που διασκέδαζε και χαιρόταν την νέα φοιτητική ζωή που έρχεται. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, κάπως έτσι θα κυλήσει για όλους τους υποψηφίους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αυτό το καλοκαίρι.
Δ.Π

Το ’βαψαν!
Επιτέλους έβαψαν την πρόσοψη του κτιρίου Παπαστράτος, που είχε καταντήσει σαν πίνακας ανακοινώσεων, χώρος για graffiti και για άλλες ανακοινώσεις. Η εικόνα των προηγουμένων μηνών δεν θύμιζε ένα Πανεπιστήμιο, το οποίο μπορεί να διακριθεί και το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει διεθνούς επιπέδου συνέδρια. Όμως τώρα, μετά από αυτή την αλλαγή, τόσο το περιεχόμενο, όσο και το εξωτερικό, συμβαδίζει απόλυτα.
Δ.Π

Πρωταθλητές και στις Πανελλήνιες
Ενα μπράβο παραπάνω πρέπει να δοθεί στα παιδιά που και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σημειώνοντας μεγάλους βαθμούς και εδώ και χρόνια ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό. Οι αθλητές της Μαγνησίας κέρδισαν όλες τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις τους και έδωσαν το παράδειγμα και στα υπόλοιπα παιδιά που απαρνιούνται τον αθλητισμό. Τελικά όλα μπορούν να συνδυαστούν, αρκεί να υπάρχει μέτρο.
Δ.Π
Περί λουκέτου

Σοκ προκάλεσε σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο η ανακοίνωση του λουκέτου στον Ελεύθερο Τύπο. Τετρακόσιοι πενήντα άνθρωποι στο δρόμο εν μια νυκτί στην κυριολεξία. Ο Ελεύθερος Τύπος όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά επιβίωσε. Στα χέρια τής πάλαι πότε σιδηράς Γιάννας Δασκαλάκη κλείνει… και μαζί κλείνει και μία ιστορία. Οι πληροφορίες λένε ότι έρχονται και άλλα λουκέτα οσονούπω. Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε μία απεργία, που μάλλον βολεύει σε αυτή τη φάση, αφού από χθες το απόγευμα σίγησαν δελτία, τηλεοπτικές εκπομπές που θα μπορούσαν να πούνε κάποια πράγματα. Ποιον βολεύει άραγε αυτή η μουγκαμάρα; Πολλούς.
Β.Κ

Γνωστό το έργο
Οσοι γνωρίζουν καλά τον Αλέκο Αλαβάνο, και ορισμένοι από το Βόλο τον γνωρίζουν καλά, μας έλεγαν χθες ότι ήταν πάντα άνθρωπος που αναλάμβανε ρίσκα. Όπως όταν ανέλαβε το ρίσκο για τον νεαρό Αλέξη Τσίπρα και είχε αιφνιδιάσει, έτσι και τώρα αιφνιδιάζει με την παραίτησή του. Βέβαια όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι η απόφασή του να αποχωρήσει ήταν κάτι που τον απασχολούσε εδώ και μήνες, καθώς έβλεπε να υποχωρεί σταδιακά η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και να χάνεται η δυναμική που είχε αποκτήσει μέσα από πολιτικές συγκρούσεις και ανατροπές και ο ίδιος δεν εισακουγόταν… Τώρα βέβαια βγαίνουν όσοι έχουν πρεμούρα να είναι δίπλα στην εκάστοτε εξουσία και τον «θάβουν». Το ξέρει, αλλά δεν αντιδρά. Από ανωτερότητα, όπως όταν ορισμένοι σύντροφοί του τραβούσαν το χαλί κάτω από τα πόδια του. Γνωστό το έργο, μόνο που αλλάζουν κάθε φορά οι πρωταγωνιστές.
Β.Κ

Ποινή
με νόημα
Αυτή είναι ποινή! Ο Hayrettin Cetintas εδώ και καιρό έδερνε τη μια από τις δυο γυναίκες του, αλλά και τον 10χρονο γιο του. Το θέμα ανέλαβε η δικαιοσύνη και ήρθε η ώρα ο άνθρωπος αυτός να πληρώσει. Η ποινή; Πολύ σκληρή. Θα πρέπει για τους επόμενου ς πέντε μήνες να… της στέλνει λουλούδια κάθε μέρα… προς εξιλέωση… Η εκδίκηση της ξανθιάς σε αμερικάνικη εκδοχή.
Β.Κ

Δεν είναι ιδιοκτησία τους
Το περιβάλλον του Πηλίου είναι δημόσιο αγαθό και δεν χωρά στις ιδιοκτησιακές αντιλήψεις ορισμένων στην περιοχή. Ήταν η απάντηση που έδωσε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, σε όσους λένε τελευταία ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν δικαιούται να τοποθετείται πάνω στις ουσιαστικές ρυθμίσεις των ΣΧΟΟΑΠ και να σχολιάζει. Όπως πρόσθεσε, πρόκειται για απόψεις που στερούνται νομικού, πολιτικού και ηθικού ερείσματος.
Β.Σ.

Εκτεθειμένοι
Συνεχίζουν, για κακή τύχη όλων μας, πολλοί από τους δήμους να μην αντιλαμβάνονται τους σοβαρούς κινδύνους από τις πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι. Και καλά ο εκπρόσωπος του δήμου Πτελεού που διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα του δήμου και χθες διαψεύστηκε. Εκτέθηκε μόνος του. Αλλά ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ να δηλώνει εκ μέρους όλων των δήμων την ετοιμότητά τους είναι περισσότερο βαρύ. Γι’ αυτό οι βαρύγδουπες δηλώσεις, που συνοδεύονται με επίσημη φωτογραφία, ας είναι πιο προσεκτικές.
Β.Σ.

Πλήγμα για τον Τύπο
Το χθεσινό λουκέτο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» πρωτίστως και του ραδιοφωνικού σταθμού «CITY» προκάλεσε σοκ στο χώρο του Τύπου. Παρά τις προσπάθειες βελτίωσης, επιτυχημένες κατά κοινή ομολογία, της μεγαλύτερης κεντροδεξιάς απογευματινής εφημερίδας της χώρας, οι οικονομικές ζημιές συσσωρεύονταν. Βεβαίως ο Αγγελόπουλος δεν θα πλήρωνε για καπρίτσιο εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο παραμένει η απορία πώς έγιναν τέτοιες επενδύσεις από έναν έμπειρο επιχειρηματία κι αν υπολόγισε τι σημαίνει η κίνησή του να κλείσει το συγκρότημα. Σε μια χώρα όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις Τύπου είναι ζημιογόνες, κάποιος με τεράστια οικονομική επιφάνεια αποφασίζει να βάλει λουκέτο. Η κίνηση και θα κριθεί και θα συζητηθεί και θα προκαλέσει συζητήσεις. Το ερώτημα είναι πώς επιβιώνουν τόσοι και τόσοι άλλοι με συνεχόμενες ζημιές και τεράστια χρέη στο χώρο του ελληνικού Τύπου. Στην Αθήνα, αλλά και τοπικά στην ελληνική περιφέρεια, είναι πολλά αυτά τα παραδείγματα. Το ερώτημα θα τεθεί εκ των πραγμάτων. Μια ζημιογόνος επιχείρηση Τύπου πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ή να κλείνει; Θα τεθούν όμως και άλλα ερωτήματα. Ποιοι υποστηρίζουν και για ποιους λόγους, δαπανώντας μεγάλα ποσά, ζημιογόνες επιχειρήσεις του Τύπου που δεν έχουν καμιά πιθανότητα οικονομικής επιβίωσης; Αφού η αρχή έγινε, πολλά θα συζητηθούν.
«Τ»

Πόσο πάει η ταρίφα;
Μας τηλεφωνεί φίλος αναγνώστης για να εκφράσει την απορία του. Διαβάστε το περιστατικό: «Τηλεφωνώ από Ρ. Φεραίου και Δον Δαλεζίου για ταξί. Το ταξί με μεταφέρει Βασσάνη και Μαγνήτων και πληρώνω 5 ευρώ. Μετά από δύο μέρες παίρνω ταξί και πάλι από τη Ρ. Φεραίου και με μεταφέρει στην Κουκουράβα, 7 χιλιόμετρα απόσταση με αντίτιμο 6,80 ευρώ. Δεν είναι περίεργο;» αναρωτιέται ο φίλος αναγνώστης. Τα 7 χιλιόμετρα σχεδόν το ίδιο με τα 5 οικοδομικά τετράγωνα; Ας απαντήσει κάποιος.
Χ.Μ

Ανθρωπάκος…
σκυφτός
Αν έχετε παρατηρήσει πολλούς συμπολίτες να περπατούν σκυφτοί στα πεζοδρόμια του Βόλου, δεν είναι ούτε λόγω της οικονομικής κρίσης ούτε λόγω των καθημερινών προβλημάτων που τους απασχολούν, ούτε βεβαίως οι Βολιώτες πάσχουν ομαδικά από κατάθλιψη και μελαγχολία. Τα δέντρα των πεζοδρομίων έχουν μείνει ακλάδευτα και τι να κάνει ο κοσμάκης, σκύβει για να περάσει. Μη σκέφτεστε άσχημα πράγματα.
Χ.Μ

Συνάντηση για τα υδροπλάνα
Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η Αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη θα συναντηθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ με το Γ. Γραμματέα του υπουργείου κ. Μπαλτά. Η κ. Αδαμάκη θα ζητήσει την έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων, προκειμένου να μη χαθεί η φετινή σεζόν και θα αιτηθεί την κατάθεση της περιβαλλοντικής μελέτης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στη συνέχεια. Διαφορετικά η επένδυση κινδυνεύει. Για να δούμε, θα την ακούσει κανείς εκεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ; Ή είναι όλοι τους κουφοί από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο;
Χ.Μ

Εξελίξεις…
Γιατί κάποια «διαβολικά» μυαλά, μετά το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο, στο ραδιοσταθμό «City 99,5» και το ειδησεογραφικό site του Ομίλου, που ανήκουν στην οικογένεια Αγγελόπουλου, βλέπουν εξελίξεις και στα θέματα ή καλύτερα τη στελέχωση των Μεσογειακών Αγώνων; Λέτε να δούμε τη Γιάννα και όλο το επιτελείο της;
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου