ΤΟΠΙΚΑ

Ενδιαφέρον για τη ρύθμιση – εξπρές

ενδιαφέρον-για-τη-ρύθμιση-εξπρές-606392

Ξεκίνησε η αποπληρωμή και μέσω λογιστικών γραφείων

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσαν χθες -πρώτη μέρα εφαρμογής- φορολογούμενοι για τη ρύθμιση – εξπρές που διαγράφει έως και 100% προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους και που είναι σε ισχύ μέχρι και την Παρασκευή, 27 Μαρτίου.

Ο Διευθυντής της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Βόλου Χρήστος Τσαμπρινός, είπε ότι η κίνηση στην Εφορία ήταν συνεχής με τους πολίτες να διατυπώνουν ερωτήματα για το πώς γίνεται ακριβώς η διαδικασία και τι ισχύει για τις οφειλές τους.

Οι υπάλληλοι μπορούσαν να ενημερώσουν ουσιαστικότερα από τις 11 το πρωί καθώς τότε άνοιξε στο Taxisnet το παράθυρο Υπηρεσίες προς τον Πολίτη, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι και ακολουθώντας τα βήματα να φτάσουν στις ειδοποιήσεις και με κωδικό να ενημερωθούν για τις οφειλές τους.

Πολλοί φορολογούμενοι απευθύνθηκαν σε λογιστές για να ενημερωθούν ή και τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγος Μαγνησίας Αριστείδης Παπανδρέου είπε ότι αρκετοί πολίτες ξεκίνησαν να κάνουν τη ρύθμιση μέσω Taxisnet.

Εξάλλου, η ρύθμιση είναι σε ισχύ μόνο για μία εβδομάδα. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πάντως ότι η τακτοποίηση γίνεται με ποσά των 200 ευρώ και άνω, ενώ οι ευεργετημένοι της ρύθμισης εφόσον έχουν υπόλοιπο οφειλής πρέπει να είναι απόλυτα συνεπείς στις δόσεις για τους επόμενους δέκα μήνες.

Οπως είναι γνωστό, φορολογούμενοι με βασική οφειλή 1.500 ευρώ για παράδειγμα και τόκους 1.350 ευρώ μπορούν να επωφεληθούν της ρύθμισης, να πληρώσουν τη βασική οφειλή και να απαλλαχτούν από τα υπόλοιπα 1350 ευρώ.

Απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις γίνεται και για εξόφληση μέρους της οφειλής με αντίστοιχες ελαφρύνσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οποιαδήποτε εκούσια καταβολή συνολική ή μέρους βεβαιωμένης στη φορολογική διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τη βαρύνουν.

Ως προς τις οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένη συμφωνία ισχύει η ίδια απαλλαγή για την εκούσια εξόφληση, έως τις 27 Μαρτίου του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου