ΤΟΠΙΚΑ

Εγραψε άριστα χωρίς ώρα φροντιστήριο!

εγραψε-άριστα-χωρίς-ώρα-φροντιστήριο-851206

Χωρίς φροντιστήρια και με την καθημερινή στήριξη των γονιών της η Λουίζα Ανδρικοπούλου, μαθήτρια του 3ου Λυκείου Βόλου, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.824 μόρια στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εκπλήσσοντας τους πάντες με την καθαρότητα στο λόγο της και την επάρκεια των γνώσεών της.

Η Λουίζα, χωρίς να έχει γράψει ούτε μία ώρα στο «κοντέρ» της σε φροντιστήρια, έμαθε από μικρή να διαβάζει στο σπίτι, με τη βοήθεια όμως των γονιών της, αλλά και τη συνέπεια ορισμένων δασκάλων και καθηγητών στο σχολείο. Η μητέρα της Πέγκυ, καθηγήτρια οικονομολόγος, ήταν η προσωπική της δασκάλα από την πρώτη στιγμή. «Δεν έχω πάει ποτέ σε φροντιστήριο. Από το Δημοτικό η μητέρα μου με δίδασκε στο σπίτι Αγγλικά και Γαλλικά, καθότι είχε επάρκεια και αυτό μου έγινε βίωμα. Όταν έφτασα στο Λύκειο, δεν ήθελα να πάω σε κάποιο φροντιστήριο, ήθελα μόνη μου, με τις δικιές μου δυνάμεις να πετύχω», υπογράμμισε η Λουίζα, που επεσήμανε πως εκτός από τα σχολικά βιβλία μελετούσε και εξωσχολικά, ακόμη και πανεπιστημιακά συγγράμματα του πατέρα της Ζαφείρη, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός. Έτσι η Λουίζα από μικρή βρέθηκε στο χώρο των κατασκευών και, όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισκεπτόταν μαζί με τον πατέρα της οικοδομές, έβλεπε σχέδια και ο κόσμος αυτός τη μάγεψε. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η επιλογή της σχολής, μιας και θα ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της και θα δηλώσει στο μηχανογραφικό της δελτίο το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Μιλώντας όμως για τη σχολική της πορεία, η Λουίζα ανέφερε πως αρχικά οι συμμαθητές της την αντιμετώπιζαν περίεργα και με επιφυλακτικότητα στην ιδέα και μόνο ότι δεν παρακολουθεί μαθήματα σε κάποιο φροντιστήριο. «Δεν το πίστευαν, όμως όταν με γνώρισαν κατάλαβαν τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλα σε καθημερινή βάση», σχολίασε η ίδια. Η Λουίζα στηρίχθηκε στις γνώσεις του σχολείου και σε ορισμένους καθηγητές που τη βοήθησαν ουσιαστικά. «Καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων συνάντησα δασκάλους και καθηγητές, που οι περισσότεροι απ’ αυτούς ήταν αδιάφοροι, έως και εχθρικοί. Ωστόσο υπήρχαν εξαιρέσεις. Βρέθηκαν άνθρωποι που με ζήλο με βοήθησαν, με στήριξαν και με δίδαξαν. Ενδιαφέρθηκαν για μένα παραπάνω από όσο θα έπρεπε», σημείωσε η αριστούχος σχετικά με τη εμπειρία της. Σε σχέση τώρα με την τελευταία χρονιά η Λουίζα παραδέχτηκε πως ήταν πολύ δύσκολη και στερήθηκε πολλά για να φτάσει το στόχο της. «Ήταν δύσκολα και το άγχος μεγάλο. Όμως προσπάθησα να έχω ένα πολύ καλό γραπτό τόσο σαν εικόνα, όσο και με τις απαντήσεις μου. Ήξερα ότι έχω γράψει πολύ καλά, όμως πάντα στη θέα των υψηλών βαθμολογιών υπάρχει ενθουσιασμός και συγκίνηση», ανέφερε η ίδια. Ειδικότερα η Λουίζα, που παρακολουθούσε την Τεχνολογική Κατεύθυνση Κλάδου 1, έγραψε 100 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, 100 στη Φυσική Κατεύθυνσης, 100 στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, 100 στην Ηλεκτρολογία, 99 στη Χημεία-Βιοχημεία και 94 στην Νεοελληνική Γλώσσα. Από δω και πέρα η Λουίζα ξεκινά μια καινούργια ζωή, φοιτητική, η οποία θα της εκπληρώσει όλα της τα όνειρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου