ΤΟΠΙΚΑ

Περιπτερούχοι: «Μας εξαφανίζετε!»

περιπτερούχοι-μας-εξαφανίζετε-608726

Φωνή αγωνίας προς το Δήμο Βόλου ~ Η νέα Κανονιστική όπως καταγγέλλουν οι περιπτερούχοι θα οδηγήσει σε λουκέτο 70 από τα 85 περίπτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος

Με οριστικό λουκέτο απειλούνται τα 70 από το σύνολο των 85 περιπτέρων που δραστηριοποιούνται στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, εξαιτίας της νέας Κανονιστικής του Δήμου Βόλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλη Τόπα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η νέα Κανονιστική προβλέπει για τα περίπτερα που βρίσκονται πάνω στα πεζοδρόμια, να υπάρχει ελεύθερος διάδρομος 1,5 μέτρου πίσω από το κιόσκι και 0,87 μ. μπροστά. Η τήρηση των συγκεκριμένων αποστάσεων θα εξασφαλίζουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα και των μητέρων με καροτσάκια, που σήμερα αναγκάζονται να κατεβαίνουν από το πεζοδρόμιο στο δρόμο, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους που ανακόπτεται από περίπτερα.

«Τα 70 από τα 85 περίπτερα δεν πληρούν τους συγκεκριμένους όρους. Θέλετε να μας ξηλώσετε, να μας εξαφανίσετε», είπε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο κ. Τόπας.

Σημειώνεται ότι η αρχική κανονιστική προέβλεπε τη συμμόρφωση των περιπτερούχων εντός πενταμήνου σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρείται η άδειά τους.

«Μεγαλώστε τα πεζοδρόμια. Βρείτε άλλη λύση. Μας καταστρέφετε», είπε ο κ. Τόπας συνεπικουρούμενος κι από άλλους εκπροσώπους του κλάδου που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ότι ήδη 7 περίπτερα, 4 στο Βόλο και 3 στη Ν. Ιωνία, δεν μπορούν να πάρουν άδεια, μετά από γνωμάτευση της Τροχαίας ότι βρίσκονται σε ακατάλληλη θέση κι εμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών. Στις 31 Μαρτίου λήγει η άδεια των συγκεκριμένων περιπτέρων και οι ιδιοκτήτες τους είναι στον αέρα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τόπα, το Τμήμα Προσόδων του Δήμου, επικαλείται τη γνωμάτευση της Τροχαίας και δεν ανανεώνει τις άδειες. «Κινδυνεύουν και με πρόστιμα αν συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς άδεια», ανέφερε ο ίδιος.

Με παρέμβαση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Πέγιου, το συγκεκριμένο άρθρο της Κανονιστικής άλλαξε ως προς το χρονικό περιθώριο που δίνεται στους περιπτερούχους για να συμμορφωθούν. Αντί του πενταμήνου, προβλέπεται πλέον προσαρμογή σε βάθος τριετίας, δίνοντας στα περίπτερα… παράταση ζωής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου