ΤΟΠΙΚΑ

Αντιρατσιστικό δρώμενο από την «Αρσις»

αντιρατσιστικό-δρώμενο-από-την-αρσι-608891

Πραγματοποιείται την Παρασκευή στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου

Αντιρατσιστικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο της «Αρσις» στην Μακρινίτσα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων και συνδιοργανώνει με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με το σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, το παραπάνω Αντιρατσιστικό Δρώμενο. Το συντονισμό του αντιρατσιστικού δρώμενου έχουν αναλάβει οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος και Μαρία Τσουβαλά.

Η «Αρσις» στη συνέχεια πραγματοποιεί ένα μουσικό δρώμενο στο οποίο θα παρουσιαστεί το τραγούδι «azadi (eleutheria)» 2015 {σε στίχους Heidari Hussein (φιλοξενούμενος της «Αρσις» Μακρινίτσας), ελληνικοί στίχοι: Χριστίνα Κουλάκου, μουσική – ενορχήστρωση: Τάσος Κουλούρης, σε παραγωγή Τάσου Κουλούρη και Rec’n’mix Studio Κεχαΐδης – όλοι φιλικά συμμετέχοντες}. Το τραγούδι γράφτηκε για την ημέρα αυτή. Ο Τάσος Κουλούρης και η Χριστίνα Κουλάκου συγκινημένοι από τους στίχους του Heidari Hussein θέλησαν να συμμετέχουν με τον ελληνικό στίχο και τη μουσική αφιλοκερδώς και δημιούργησαν ένα υπέροχο τραγούδι. Σκοπός του συμβολικού αντιρατσιστικού δρώμενου που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές/τριες μαζί με τους νέους του Ξενώνα και τους μαθητές του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων είναι «η ευαισθητοποίηση όλων μας ότι ο ρατσισμός δεν είναι κάπου εκεί μακριά, αλλά βρίσκεται δίπλα μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε» όπως σημειώνουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου