ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μπας και φιλοτιμηθούν
Αφού κανενός το αυτί στο υπουργείο Πολιτισμού δεν δείχνει να ιδρώνει, ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί χθες το αρχαίο θέατρο Φθιωτιδών Θηβών και να ανακοινώσει τη διάθεση κονδυλίου από πόρους της Νομαρχίας για να συνεχιστούν οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξης του χώρου, ενόψει και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας 2013.
Ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος έχει μείνει στη μέση και στο υπουργείο σφυρίζουν αδιάφορα για το ποσό που απαιτείται, ώστε οι ανασκαφές να συνεχιστούν. Η Νομαρχία βάζει το χέρι στην τσέπη και δίνει από τους λιγοστούς πόρους της, ελπίζοντας ότι η κίνησή της θα φιλοτιμήσει και άλλους.
Β.Σ.

H Dream Team του Μουσικού Σχολείου
Μπορεί να συμμετείχαν σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του σχολείου, μπορεί πέρα από το διάβασμα να είχαν να μελετήσουν και για τα μουσικά τους όργανα, όμως οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου κατάφεραν να διακριθούν και να πιάσουν μεγάλες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Από τους 49 τελειόφοιτους οι 12 συγκέντρωσαν σύνολο μορίων πάνω από 18.000, δίνοντας έτσι το παράδειγμα σε όλους όσους πρόκειται να μπουν του χρόνου στο «λούκι» των Πανελλαδικών.
Δ.Π

Η άρνηση
Τη χαρά των αριστούχων μαθητών θέλησαν χθες να μοιραστούν οι καθηγητές και οι Διευθυντές των σχολείων τους, εκτός από συγκεκριμένο Λύκειο στη Ν. Ιωνία, όπου ο Διευθυντής δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των μαθητών που έγραψαν καλά και που διεκδικούν μια θέση στις Ανώτατες Σχολές της χώρας. Σε μια τέτοια στιγμή, όπως η χθεσινή, η στάση αυτή έκανε εντύπωση. Ελπίζουμε να μη γίνει συνήθεια και από δω και στο εξής και οι εκπαιδευτικοί να δίνουν στα παιδιά τουλάχιστον τη δυνατότητα επιλογής. Άλλωστε η χθεσινή ημέρα ήταν μόνο των παιδιών.
Δ.Π

Η χαρά και τα δάκρυα
Εντονες στιγμές έζησαν χθες οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς η χαρά διαδεχόταν τη λύπη και τα δάκρυα. Μπροστά από τα σχολεία μπορούσε να δει κανείς μαθητές να κλαίνε επειδή δεν έγραψαν καλά κι άλλους να γελούν, μιας και πέτυχαν τον στόχο τους. Όμως εκείνο που πρέπει να κρατήσουν όλα τα παιδιά είναι πως η ζωή τους συνεχίζεται και είναι η μόνη που θα τους προσφέρει και χαρές και λύπες.
Δ.Π

Κατοστάρι για τα μικροσωματίδια
Το κατοστάρι κόντεψαν να φτάσουν χθες για ακόμη μια φορά τα μικροσωματίδια, ξεπερνώντας το όριο και προκαλώντας δυσφορία στους Βολιώτες. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν βλέπουμε να αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του. Και το πιο ανησυχητικό είναι πως το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα. Με λίγα λόγια, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη!
Δ.Π

Δωρεάν παιδεία πότε;
Καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές των σχολείων ολόκληρης της χώρας από το ερχόμενο σχολικό έτος, αλλά μήπως κάποια στιγμή να κοιτάγαμε και αυτό το θεματάκι με τη δωρεάν παιδεία; Έτσι, γιατί και αυτή υποτίθεται ότι παρέχεται, αλλά μόνο στα λόγια…
Α.Φ.

Η γεώτρηση
Πώς μπορεί μια απλή γεώτρηση και η χρήση της ή όχι να εγείρει ολόκληρο θέμα, ε; Ε, λοιπόν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φερών το θέμα ήταν η λειτουργία γεώτρησης για αρδευτικούς σκοπούς. Αν και εγκρίθηκε όμως το θέμα, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν κρατήθηκε και τις έριξε τις βολές της στη δημοτική αρχή για «απουσία σχεδίου αντιμετώπισης της λειψυδρίας και της διαχείρισης των υδάτων».
Α.Φ.

Εφυγε όπως ήρθε
Στο χώρο υποδοχής του Δημαρχείου Νέας Ιωνίας χθες καθόταν ήσυχα ένας μεσήλικας, ο οποίος είχε πάει να δει το δήμαρχο και να διαμαρτυρηθεί, για πολλοστή φορά, ούτε και αυτός θυμόταν, που δεν φτιάχνουν ένα δρόμο στη συνοικία του Νέου Δέλτα. Ο Δήμαρχος αφιέρωσε και το σημαντικό χρόνο των 2 περίπου λεπτών για να πει στο τέλος πως φτιάχνουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια στο Νέο Δέλτα και εκεί μόνο να διαμαρτύρονται ξέρουν…Ε, άμα και ο άλλος δεν έχει όμως τίποτα καλό να πει…
Α.Φ.

Πιο εντατικοί
έλεγχοι
Και λίγα είπαν οι εκπρόσωποι του ΕΚΒ και του Συνδικάτου των Οικοδόμων με αφορμή το εργατικό ατύχημα που έγινε. Στις περισσότερες οικοδομές τα μέτρα ασφάλειας είναι ελλιπή. Λίγο οι εργολάβοι, λίγο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, δεν αργεί να γίνει το κακό. Δεν έχουν άδικο όσοι υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει οι έλεγχοι να είναι πιο εντατικοί και αυστηροί… να πέφτει δηλαδή και κανένα πρόστιμο, έτσι, για να υπάρχει ο φόβος και να συμμορφώνονται οι υπεύθυνοι.
Β.Κ

Σε κρίση
Βρισκόμαστε σε κρίση… Αυτή είναι η επωδός των μελών της ΑΚΟΑ, που συνεδρίασαν προχθές. Οι εξελίξεις πλέον τους έχουν προσπεράσει. Η παραίτηση Αλαβάνου τούς έχει κάνει όλους άνω – κάτω και από εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις.
Πάντως πολύ σύντομα θα φανεί εάν έχει βάση ο ισχυρισμός Αλαβάνου ότι η παραίτησή του θα αποτελέσει βάση επαναπροσδιορισμού στα θέματα που αφορούν στην πολιτική των συμμαχιών.
Στο Βόλο δε πολλοί τα έχουν πάρει κυριολεκτικά στο κρανίο. Το δεύτερο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ πληροφορούμε ότι ετοιμάζει παρέμβαση τις επόμενες μέρες που θα σπάσει κόκκαλα. Για να δούμε…
Β.Κ

Περί φωτό
Ο αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέλιος Λημνιός σε απάντησή του με αφορμή φωτογραφία για την οδό Αγχιάλου, που ήταν γεμάτη σκουπίδια, εξηγεί ότι επικρατούσε αυτή η εικόνα γιατί εκείνη την ημέρα ο δρόμος αυτός καθαρίστηκε και μόλις είχαν κουρευτεί τα ξερά χόρτα. Ακολούθησε, όπως υπογραμμίζει, η περισυλλογή και απομάκρυνση των σκουπιδιών.
Βέβαια ο κ. Λημνιός επισημαίνει ότι “τραυματίστηκε η αλήθεια” μέσω της φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε, αλλά προφανώς και δεν είναι έτσι… για όσους τουλάχιστον περνούν καθημερινά από εκεί. Δεν “τραυματίζεται” έτσι η αλήθεια… Σε τελική ανάλυση… αρκετό καιρό περίμεναν οι περίοικοι της περιοχής για να εξωραϊστεί ο χώρος… Να μην το παραβλέπουμε αυτό…
Β.Κ

Κόσμημα
Να υποθέσουμε ότι η παρότρυνση της ΠΕΔΜΕΔΕ Μαγνησίας να κατασκευαστεί το κτίριο Καπνού με διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό εκπορεύεται και από το γεγονός ότι αυτές τις μέρες βλέπουμε τι συνέβη με το συγκεκριμένο σύστημα κατασκευής έργων στο υπέροχο κτίριο του Μουσείου της Ακρόπολης…
Αληθινό κόσμημα.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου