ΤΟΠΙΚΑ

Αν αυτό είναι κράτος…

αν-αυτό-είναι-κράτος-851206

Μακάρι να έχει δίκιο ο αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη αναπληρωτής υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που υποστηρίζει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία «έχει αναβαθμισθεί τα τελευταία δυο χρόνια». Μακάρι να έχουν άδικο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, που υποστηρίζουν, αντιθέτως, ότι έχει διαλυθεί και ότι από τους 800 που εκπαιδεύτηκαν από τη Σκότλαντ Γιαρντ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν απομείνει μόνον οι δεκατέσσερις.
Εκείνο που γνωρίζουμε όσοι παρακολουθούμε το δημόσιο βίο της πατρίδας μας είναι ένα. Ότι επί όλων των κυβερνήσεων περισσεύουν οι αποστρατείες. Ότι στέλνονται στη σύνταξη, ακόμη και σε ηλικία πριν τα πενήντα τους, άνθρωποι που εκπαιδεύτηκαν σε συγκεκριμένους τομείς, κοστίζοντας αρκετά στον κρατικό κορβανά. Ότι κάθε χρόνο με τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, η Ελλάδα, που όλοι τής φωνάζουν ότι έχει σοβαρότατο πρόβλημα στο ασφαλιστικό της σύστημα, στέλνει στα ταμεία συντάξεων μερικές δεκάδες αξιωματικών. Μόνο και μόνο επειδή προάγονται κάποιοι νεότεροι.
Άσε πια τις παραιτήσεις για να πολιτευθούν, όπως ο τωρινός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα δημόσιας τάξης κ. Θανάσης Κατερινόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε νεότατος το 2007 από την αντιτρομοκρατική, όπου ήταν κορυφαίο στέλεχος, λόγω πολιτικών διαφωνιών του με τον τότε υπουργό Βύρωνα Πολύδωρα, αλλά και της φιλοδοξίας του να γίνει βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ.
Υποβόσκουσα είτε νομιμοποιημένη –με την αναγνώριση του δικαιώματος τού συνδικαλίζεσθαι- η κομματική διαίρεση στα Σώματα Ασφαλείας είναι ένα ακόμη βαρίδι, που προστίθεται στις τόσες αδυναμίες και ελλείψεις τους. Και δεν μιλάμε βεβαίως για ελλείψεις σε προσωπικό. Γιατί έχουμε τη μεγαλύτερη… κατά κεφαλήν αναλογία αστυνομικών προς πολίτες στην Ευρώπη. Αλλά είναι ένα άχρηστο «πλεονέκτημα», αφού τις αποστρατείες και παραιτήσεις έμπειρων διαδέχονται διορισμοί από στρατιές ανεκπαίδευτων «στραβαδιών», που όχι τρομοκράτες, αλλά ούτε λαθρομετανάστες δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν.
Μακάριοι όσοι λόγω κομματικής ταυτίσεως ικανοποιούνται από τις κατηγορίες των μεν κατά των δε ότι διέλυσαν τα Σώματα Ασφαλείας. Για όλους τους άλλους ετούτα τα καμώματα μόνον οργή και θλίψη μάς προκαλούν.
Μήπως μετά την ανάθεση της είσπραξης των φόρων σε ιδιωτικές εταιρίες, επειδή οι εφοριακοί που χρυσοπληρώνουμε… δεν επαρκούν, θα φτάσουμε να ανατεθεί και η Δημόσια Τάξη σε εταιρίες σεκιουριτάδων, αν όχι και μπράβων της νύχτας;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου