ΤΟΠΙΚΑ

Συνέχεια στο κυνήγι της πρωτιάς

συνέχεια-στο-κυνήγι-της-πρωτιάς-851206

Συνέχεια στο κυνήγι της πρωτιάς στις 9 αγωνιστικές που απομένουν θέλει να δώσει ο Ολυμπιακός, ξεπερνώντας προβλήματα απουσιών αλλά και αποσυντονισμού λόγω του χρόνου που μεσολαβεί από το τελευταίο ματς μέχρι το επόμενο, ενώ πλέον όλοι περιμένουν και το ντέρμπι με τον Πιερικό στο Βόλο.
Η απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο Πολύκαστρο και η νίκη του Πιερικού στα παιγνίδια της περασμένης Τετάρτης άφησε πάλι πίσω τους Βολιώτες και έφερε νέο τοπίο στην κορυφή του βορείου ομίλου στη Γ Εθνική κατηγορία, όπου έχουμε μεν «κούρσα» για δύο στην υπόθεση του τίτλου, αλλά και την 3η Λαμία να έχει ρόλο ρυθμιστή καθώς υποδέχεται τον πρώτο.
Η διαφορά των 4 βαθμών που χωρίζει πλέον τον Ολυμπιακό από τη Λαμία και των 7 βαθμών από το Θερμαϊκό, δεν επιτρέπει στους δύο τελευταίους να ελπίζουν σε πολλά πράγματα για τη συνέχεια, τόσο για την κατάκτηση της 1ης θέσης που χαρίζει απ’ ευθείας την άνοδο στη Β Εθνική κατηγορία, όσο και για την 2η θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ με τη δευτεραθλήτρια του νοτίου ομίλου.
Έτσι, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη «μονομαχία» των «ερυθρόλευκων» με τον Πιερικό του Γιώργου Βαζάκα, που έχει κάνει ήδη το ρεπό του, κάτι που δεν ισχύει για τον Ολυμπιακό μια είναι προγραμματισμένο για την 28η αγωνιστική.
Ουσιαστικά η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο Βορρά, επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που ήθελαν τον Πιερικό και τον Ολυμπιακό να συγκαταλέγονται στα φαβορί για την άνοδο. Όπερ εγένετο και πλέον 9 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν βλέπουμε τους δύο «μονομάχους» να βαδίζουν μαζί μέχρι την 24η και να χωρίζουν πάλι την 25η.
Όμως τόσο στο Βόλο, όσο και στην Κατερίνη έβγαλαν ήδη τα… κομπιουτεράκια και άρχισαν τους υπολογισμούς για τη συγκομιδή που προσδοκούν στα ματς που ακολουθούν. Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκεται ο Πιερικός, ο οποίος θα παίξει γηπεδούχος στα περισσότερα από τα 9 παιχνίδια που έχει να δώσει, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που θα αγωνιστεί μόνο τρεις φορές ξανά στο Βόλο και θα δώσει 5 ματς μακριά από την έδρα του. Αυτή η παράμετρος αναμένεται να κρίνει πολλά στη μάχη της διεκδίκησης του φετινού τίτλου, αφού ο Ολυμπιακός στο προσεχές διάστημα θα κληθεί να βγάλει σε πέρας ένα δύσκολο πρόγραμμα και για να ξεπεράσει τον κύριο αντίπαλο του οφείλει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια.
Η νέα αρχή θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου, με τον Ολυμπιακό να παίξει στην έδρα του με την Αναγέννηση Άρτας.
Την 27η αγωνιστική ο Ολυμπιακός επιχειρεί επικίνδυνη έξοδο στη Δράμα, όπου θα έχει σαφώς πιο δύσκολη αποστολή με τη Δράμα, μια και οι «μαυραετοί» κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό και έχουν άμεση ανάγκη τους βαθμούς. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κώστα Σταματίου θα κάνουν το ρεπό τους, ενώ στις εναπομείνασες… στροφές θα παίξουν διαδοχικά με τον ΠΑΟΝΕ (29η αγων.-εκτός), τον Πιερικό (30ή αγων.-εντός), τη Γραβιά (31η αγων.-εκτός), την Καβάλα (32η αγων.-εκτός), το Θερμαϊκό (33η αγων.-εντός) και τον Εθνικό Κατερίνης (34η αγων.-εκτός).
Αντίστοιχα, το πρόγραμμα του Πιερικού στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές είναι το ακόλουθο: Δόξα Γρατινής (εντός), Θράκη (εκτός), Τρίκαλα (εντός), ΑΕ Γιάννενα (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αναγέννηση Καρδίτσας (εντός), Λαμία (εκτός), Πολύκαστρο (εντός) και Αναγέννηση Άρτας (εκτός). Εκ πρώτης όψεως, ο Πιερικός εύκολα ή δύσκολα θα μπορέσει να κάνει το «πέντε στα πέντε» στην έδρα του και όλα τα… λεφτά είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Εκτός Πέτρου και Πακάλτσης
Ο Ολυμπιακός θα παίξει με ελλείψεις και στο ματς με την Αναγέννηση Άρτας στις 21/3 … ελλείψεις που στοίχησαν την περασμένη αγωνιστική, καθώς θα παραταχθεί δίχως δύο βασικά στελέχη του στην άμυνα και το κέντρο τον Ακη Πέτρου και τον Θοδωρή Πακάλτση. Επίσης υπάρχουν προβλήματα μικροπροβλήματα τραυματισμών, καθώς ο Μπουντούρης επέστρεψε από το Πολύκαστρο με… ενθύμιο ένα ράγισμα στο δάχτυλο του ποδιού,ενω παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο ο Τόνι Χατζής ο οποίος «έβγαλε» το νύχι του, ενώ ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχουν οι Παναγιώτης Γλύκος και Βάλντερ Μασάντο. Οι προπονήσεις του Ολυμπιακού θα συνεχιστούν από αύριο, ενώ σήμερα Κυριακή υπάρχει ρεπό για τους «ερυθρόλευκους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου