ΤΟΠΙΚΑ

Αντιρατσιστικό δρώμενο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου

αντιρατσιστικό-δρώμενο-στην-πλατεία-610852

Από την ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Π.Θ. και το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Αντιρατσιστικό δρώμενο στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, διοργανώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Ασυλο της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με το σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Το δρώμενο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Φυλετικών Διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου. Το συντονισμό του αντιρατσιστικού δρώμενου έχουν αναλάβει οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος και Μαρία Τσουβαλά.

Η ΑΡΣΙΣ στη συνέχεια πραγματοποιεί ένα μουσικό δρώμενο στο οποίο θα παρουσιαστεί το τραγούδι «azadi (eleutheria)» 2015 {σε στίχους Heidari Hussein (φιλοξενούμενος της ΑΡΣΙΣ Μακρινίτσας), ελληνικοί στίχοι: Χριστίνα Κουλάκου, μουσική – ενορχήστρωση: Τάσος Κουλούρης, σε παραγωγή Τάσου Κουλούρη και Rec’n’mix Studio ΚΕΧΑΪΔΗΣ – όλοι φιλικά συμμετέχοντες}. Το τραγούδι γράφτηκε για την ημέρα αυτή. Ο Τάσος Κουλούρης και η Χριστίνα Κουλάκου συγκινημένοι από τους στίχους του Heidari Hussein θέλησαν να συμμετέχουν με τον ελληνικό στίχο και την μουσική αφιλοκερδώς και δημιούργησαν ένα υπέροχο τραγούδι.

Σκοπός του συμβολικού αντιρατσιστικού δρώμενου που θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές/τριες μαζί με τους νέους του Ξενώνα μας και τους μαθητές του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας ότι ο ρατσισμός δεν είναι κάπου εκεί μακριά, αλλά βρίσκεται δίπλα μας και μόνο ενωμένοι μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Ο Ξενώνας της ΑΡΣΙΣ, με την καθημερινή του δράση, προσπαθεί να παρεμβαίνει ως φορέας προάσπισης των ανθρωπινών δικαιωμάτων του παιδιού. Απόσταγμα αυτής της πολυετούς εμπειρίας αποτελεί η θέση, πως μόνο η πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση τόσο για την διαμόρφωση ισότιμων και αλληλέγγυων κοινωνικών σχέσεων όσο και για τη δημιουργία μιας ευημερούσας και ειρηνικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου