ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συνέλευση των εμπόρων την ερχόμενη Δευτέρα

κάλεσμα-για-συμμετοχή-στη-συνέλευση-τ-610925

Απευθύνουν οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση»

Κάλεσμα για συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο, απευθύνει η κίνηση «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση».

«Η συμμετοχή και η συλλογική δράση είναι δύναμη, ενώ η απραξία και αδράνεια τεράστια αδυναμία» αναφέρει η κίνηση και προσθέτει ότι: « Ειδικά στην περίοδο της κρίσης, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος είναι κοινά και μεγάλα. Οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα στην φορολόγηση, την ασφάλιση κ.α. οδηγούσαν τις τοπικές επιχειρήσεις σε δυσχερέστατη θέση. Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να παρθούν μέτρα που θα στηρίξουν τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα, για να αποφευχθεί το αδιέξοδο».

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» τονίζουν ότι η συμμετοχή του καθενός στη Γενική Συνέλευση είναι σημαντική καθώς θα παρθούν αποφάσεις που θα διεκδικούν τα εξής:

  • Τη βελτίωση της κατάστασης με τον ΟΑΕΕ. Να πάψει η ποινική δίωξη όσων χρωστάνε λόγω της κρίσης. Να ψηφιστεί άμεσα ο νόμος για τις 100 δόσεις αλλά και για επιβράβευση όσων ήταν συνεπείς.
  • Να «παγώσουν» οι ασφαλιστικές οφειλές των συναδέλφων εμπόρων, ώστε να πάψουν να αποτελούν θηλιά στο λαιμό τους. Να μπει φρένο στη φορολόγηση 26% από το 1€ και να ισχύσει ξανά το αφορολόγητο π.χ. έως τα 12.000€.
  • Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από την πλευρά του κράτους
  • Να ψηφιστεί άμεσα ο νόμος που καταργεί την Κυριακάτικη εργασία. Να σταματήσει με αυτόν τον τρόπο η προσπάθεια επιβολής εξοντωτικού ωραρίου για τις μικρές επιχειρήσεις και καταστήματα και η εύνοια προς τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα. Να αρχίσει ουσιαστική καμπάνια προς το καταναλωτικό κοινό γιατί έχει να κερδίσει στηρίζοντας τις μικρές βολιώτικες επιχειρήσεις και τα καταστήματα.
  • Να μην γίνει το παζάρι που εξήγγειλε ο Δήμος και που αποτελεί ένα ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο θεσμό, που αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία. Είναι άλλο πράγμα να γίνει ένα γεγονός για διασκέδαση και ψυχαγωγία κι άλλο να έχει και εμπορικές δραστηριότητες στις οποίες μάλιστα συνήθως η φοροδιαφυγή χτυπάει κόκκινο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου