ΤΟΠΙΚΑ

Σε άλλη βάση οι Μεσογειακοί Αγώνες

σε-άλλη-βάση-οι-μεσογειακοί-αγώνες-851206

Αισιόδοξος δήλωνε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης αναφορικά με τη δρομολόγηση των έργων που πρόκειται να υλοποιηθούν ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για την ψήφιση του Νομοσχεδίου σύστασης της Ανώνυμης Εταιρείας που θα αναλάβει τη διοργάνωση.

Εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης φαίνεται να είναι ο Δήμαρχος Βόλου. Το παραπάνω δήλωσε άλλωστε μεταξύ άλλων στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο σχήμα, το οποίο θα λαμβάνει αποφάσεις στο πλαίσιο της Οργανωτικής Επιτροπής, ζήτησε ο κ. Βούλγαρης, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης χαρακτήρισε λογική την πρόταση, κάνοντάς την αποδεκτή, δεσμευόμενος πως ο μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις μελέτες των αθλητικών έργων θα κινηθεί άμεσα.

Παράλληλα αίτημα του κ. Βούλγαρη αποτέλεσε η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργού Πολιτισμού και θα εποπτεύει το έργο των υπόλοιπων υπουργείων.

Ουσιαστικά ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει «σχέδιο διάσωσης» των Μεσογειακών Αγώνων και τόνισε ότι «πρέπει οι ταχύτητες να επιταχυνθούν. Οι δήμοι Βόλου και Λάρισας πρέπει να αναλάβουν περισσότερες αρμοδιότητες και είναι κάτι που πρότεινα».

Να σημειωθεί πως ο κ. Ιωαννίδης έκανε δεκτό και το αίτημα του κ. Βούλγαρη οι προσλήψεις να γίνουν με διενέργεια προκήρυξης και να μην υπάρξουν πρόσθετες αμοιβές για τους υπαλλήλους που θα προσληφθούν μέσω προγραμμάτων stage.

Αναφορικά με τα έργα του προαστιακού και του τραμ, έργα πνοής για το δίπολο Βόλος – Λάρισα, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε πως πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν δεν γίνουν τώρα τα έργα, δεν θα γίνουν ποτέ».

Τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων απασχόλησε και το θέμα του Νομοσχεδίου για τις απαλλοτριώσεις, με τον κ. Βούλγαρη να τονίζει πως κανένα από τα αθλητικά έργα δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της κατασκευής του γηπέδου γκολφ στις Νηές ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε πως «σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το έργο, το άθλημα μπορεί και να μην γίνει».

Παύλος Μαβίδης:
«Δεν μας στήριξε κανείς»

Τα βέλη του έριξε χθες ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης εναντίον όσων δεν στήριξαν την Νέα Ιωνία στην προσπάθεια διεκδίκησης του έργου του Μεσογειακού Χωριού.

«Η κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού στο χώρο της Βαμβακουργίας ήταν μια πρόταση, η οποία δεν στηρίχτηκε παρά μόνο από τη δημοτική αρχή και αυτό, όσο εγωιστικό και να ακούγεται, πρέπει να το πω. Όλα έγιναν χωρίς τη στήριξη κανενός», δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Μαβίδης, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις και επισήμανε πως στο οικόπεδο της Βαμβακουργίας θα κατασκευαστεί ένα έργο λειτουργικό, χωρίς υπερβάσεις και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, για να φιλοξενηθούν οικογένειες που δικαιούνται παροχές του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως θα επιμείνει στην πρότασή του για δημιουργία παραρτήματος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την αξιοποίηση των έργων με το πέρας των Μεσογειακών Αγώνων.

Να σημειωθεί ότι σχετικά με το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για ύπαρξη μεγάλου αριθμού ποντικιών στη Βαμβακουργία υπογράμμισε πως ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου