ΤΟΠΙΚΑ

Ασπίδα κατά του bullying

ασπίδα-κατά-του-bullying-611084

Ημερίδα κατά της σχολικής βίας στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική βία, εκφοβισμός (bullying), ρατσισμός» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου (Γιάννη Δήμου και Βλαχάβα).

Ο Σύλλογος Γονέων του 32ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο σχολείων, καθώς και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη, διοργανώνουν την παραπάνω ημερίδα.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν: ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας Πάρις Βεντήρης και οι συγγραφείς Σοφία Ανδρεοπούλου, Αργυρώ Μουντάκη, Βαγγέλης Τασιόπουλος, οι οποίοι, με ιδιαίτερη ευαισθησία και λογοτεχνικότητα, καταπιάνονται με το θέμα της σχολικής βίας και του ρατσισμού στα τελευταία τους βιβλία. Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ο Πάρις Βεντήρης είναι διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας.

H Σοφία Ανδρεοπούλου είναι ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια και ασχολείται κυρίως με θέματα βίας μέσα στην οικογένεια. Το 2011 ίδρυσε με τη Μ. Μπασακίδου το «Εργαστήρι της Χαράς», ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να καλλιεργήσει μια θετική, δυναμική στάση απέναντι στη ζωή. Είναι επίσης συγγραφέας παιδικών βιβλίων, από τα οποία το πιο πρόσφατο, «Πέτρος και Ράνια», ασχολείται με το θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η Αργυρώ Μουντάκη είναι καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ενώ εκπονεί διδακτορική διατριβή με θέμα το παραμύθι. Στο τελευταίο της βιβλίο, «Το κορίτσι του Πέτρου», καταπιάνεται με το θέμα του ρατσισμού και του σχολικού εκφοβισμού.

Ο Βαγγέλης Τασιόπουλος σπούδασε παιδαγωγικά, ειδική αγωγή και ελληνικό πολιτισμό και εργάζεται στην εκπαίδευση. Γράφει ποίηση και βιβλία για παιδιά. Στο «Γιατί απέναντι;», το πιο πρόσφατο βιβλίο του, ασχολείται με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

«Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν στη σημαντική αυτή εκδήλωση, για να βοηθήσουμε όλοι μας να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της βίας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου