ΤΟΠΙΚΑ

Μια γιορτή με νεανικό χρώμα

μια-γιορτή-με-νεανικό-χρώμα-851206

Αφιερωμένη στην Νέα Γενιά είναι η φετινή, 17η Γιορτή Βιβλίου που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κοινό, κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Εκδοτών Ν. Μαγνησίας, με το ΕΚΕΒΙ, την ΝΑΜ, τον Δήμο Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον ΟΛΒ. Σαράντα συνολικά περίπτερα, συμμετρικά παρατεταγμένα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, στο ύψος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου, θα φιλοξενήσουν δέκα βιβλιοπωλεία της περιοχής και πλήθος βιβλίων, που αφορούν στους νέους αλλά και τους αναγνώστες κάθε ηλικίας. Στην 17η Γιορτή Βιβλίου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα έχει στη διάθεση της τρία περίπτερα, για την διακίνηση έντυπου υλικού, καθώς και φωτογραφικού υλικού από δράσεις φορέων νεολαίας. Ενα περίπτερο θα καταλαμβάνουν, ειδικότερα, όλες οι ενώσεις και εφορείες των προσκόπων της Μαγνησίας, ένα περίπτερο η ΕΚΠΟΛ με εκδόσεις και δράσεις και ένα περίπτερο θα είναι αφιερωμένο στα Δημοτικά Συμβούλια Νέων της Μαγνησίας. Παράλληλα σε κάθε περίπτερο των εκθετών βιβλιοπωλών, θα υπάρχει ένας χώρος με επιλεγμένα βιβλία που αφορούν την Νέα Γενιά.
«Το βιβλίο σαφώς αφορά στους νέους και μάλιστα είναι σημαντικό το γεγονός ότι επί σειρά ετών κατέχει σημαντικό ρόλο στις προτιμήσεις των νεαρών αναγνωστών το λεγόμενο εφηβικό βιβλίο» αναφέρει ο Χρήστος Αγιώτης, ταμίας του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας. «Στόχος της έκθεσης, προσθέτει ο ίδιος, είναι να διατηρείται σταθερό το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού σε σχέση με το βιβλίο, διότι το καλοκαίρι είναι η περίοδος που ευνοεί την ανάγνωση, ενώ παράλληλα, μέσω της Γιορτής Βιβλίου, παρουσιάζονται στο κοινό, όλα τα καινούργια βιβλία που εκδίδονται». Προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών «ο κόσμος αγκαλιάζει τον θεσμό, επισκέπτεται την έκθεση, βλέπει τις νέες εκδόσεις και αγοράζει βιβλία» όπως επισημαίνει ο κ. Αγιώτης, για να προσθέσει ότι «οι φίλοι του βιβλίου ανεξαρτήτως ηλικίας, δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον απέναντι στον συγκεκριμένο θεσμό».
Για τη φετινή έκθεση βιβλίου η Ν.Α.Μ. σε συνεργασία με την ΕΚΠΟΛ θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων, που περιλαμβάνουν: την Κυριακή ροκ συναυλία στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 9.30 μ.μ. τη διαδραστική-συμμετοχική παράσταση «Γιαπωνέζικοι Κήποι – Μια ιστορία πάνω σ’ ένα μαγικό χαλί» και την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9.00 μ.μ προγραμματίζεται συναυλία με τον Θόδωρο Κουτσοβαγγέλη με τίτλο «Τριανταφυλλιά ανεμόσκαλα στ αστέρια» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ και στόχος των διοργανωτών είναι να διατηρηθούν ισχυροί οι δίαυλοι επικοινωνίας που έχουν δημιουργηθεί με το αναγνωστικό κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου