ΤΟΠΙΚΑ

Στην Ογλ ο πρώτος ρομποτοφοίνικας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

στην-ογλ-ο-πρώτος-ρομποτοφοίνικας-μέσ-612880

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το «μη λειτουργικό και αντιαισθητικό μέτρο»

Στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου θα τοποθετηθεί ο πρώτος ρομποτικός κάδος στο Βόλο. Λίγο πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, περίοικοι και καταστηματάρχες θα κληθούν να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στο ρομποτικό κάδο που έχει χωρητικότητα όσο 50 περίπου συμβατικοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το παραπάνω έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί ένας μόνο ρομποτικός κάδος, με ενοίκιο 2.000 ευρώ μικτά για ένα τρίμηνο.

Το μέτρο θα είναι πιλοτικό και από την αποδοχή του ή όχι από τους πολίτες θα εξαρτηθεί αν θα γίνει η προμήθεια και των υπολοίπων δύο ρομποτικών κάδων που προγραμματίζονται να τοποθετηθούν σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Το συγκεκριμένο σημείο για την τοποθέτηση του πρώτου ρομποτικού κάδου επιλέχθηκε μετά από μελέτη που έγινε και διαπιστώθηκε ότι στο υπέδαφος δεν υπάρχουν δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.

Οι ρομποτικοί κάδοι εκτιμάται ότι θα αποφορτίσουν την υποστελεχωμένη υπηρεσία καθαριότητας από το βάρος της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων. Από την επιτυχία δε του μέτρου, θα κριθεί η επέκτασή του κυρίως στις περιφερειακές ενότητες, με στόχο την εξοικονόμηση, χρόνου, χρημάτων και προσωπικού που απασχολείται καθημερινά στον ευαίσθητο τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Αρνητικοί στην τοποθέτηση του κάδου στο κέντρο του Βόλου, δήλωσαν τόσο οι εκπρόσωποι της παράταξης των Δρόμων Συνεργασίας όσο και ο εκπρόσωπος της παράταξης Επιλογή Ευθύνης, κ. Στόικος. Μάλιστα ο νέος αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ζ., Ματθαίος Δραμητινός (αντικατέστησε τον κ. Ν. Χαυτούρα που διαγράφτηκε από την ομάδα των Δρόμων Συνεργασίας), υποστήριξε ότι το μέτρο δεν θα είναι μόνο μη λειτουργικό αλλά και αντιαισθητικό κυρίως στο σημείο όπου προγραμματίζεται να τοποθετηθεί ο πρώτος κάδος.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης, ότι στους ρομποτικούς κάδους συμπιέζονται τα απορρίμματα και άρα ακυρώνεται ο σχεδιασμός που υπάρχει για την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Βόλου και τη μικρότερη επιβάρυνση του ΧΥΤΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου