ΤΟΠΙΚΑ

Πρώην ποδηλατόδρομοι ξαναγίνονται πάρκινγκ

πρώην-ποδηλατόδρομοι-ξαναγίνονται-π-612951

«Ξηλώνονται» αλλά η αποκατάσταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο

Στο «ξήλωμα» του έργου – έκτρωμα στο Δήμο Βόλου, του δικτύου των ποδηλατοδρόμων, μένουν προς το παρόν τα δημοτικά συνεργεία. Η αποκατάσταση του δικτύου και η δημιουργία σύγχρονων ποδηλατόδρομων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο κι εφόσον προηγηθεί διαβούλευση με ομάδες ποδηλατών και γίνει επανασχεδιασμός του δικτύου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προς το παρόν οι δρόμοι από τους οποίους «ξηλώνονται» οι ποδηλατόδρομοι, χρησιμεύουν και πάλι ως… χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, όπως κατήγγειλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Στόικος.

Ο κ. Στόικος επέστησε την προσοχή στη δημοτική αρχή για τη σύντομη αποκατάσταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης, πριν… ξαναγίνει συνήθεια το παρκάρισμα σε συγκεκριμένες οδούς. «Εμείς ως δημοτική αρχή φροντίζαμε για την αποκατάσταση του δικτύου κομμάτι – κομμάτι. Ξήλωμα και αποκατάσταση. Κι αυτό για να μην γίνονται ξανά οι δρόμοι θέσεις στάθμευσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση του δικτύου θα πρέπει να γίνει σύντομα, προκειμένου οι χρήστες των ποδηλατοδρόμων να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια από οργανωμένο δίκτυο. «Αυτή την περίοδο, λόγω οικονομικής κρίσης και εξαιτίας της πλήρους απαγόρευσης της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, πολλοί πολίτες επιλέγουν να μετακινούνται με ποδήλατο. Θα πρέπει να μπορούν να κινηθούν μέσα από ένα ασφαλές δίκτυο», πρόσθεσε ο κ. Στόικος.

Το ίδιο ζήτημα έθεσε εξάλλου και ο νέος αντιπρόεδρος της Ε.Π.Ζ., Ματθαίος Δραμητινός, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση και επαναλειτουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Πάντως ο αντιδήμαρχος, Ανάπτυξης, Αρης Σαββάκης υπογράμμισε ότι το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα τεθεί σε νέα βάση. Θα υπάρξει διαβούλευση με τους χρήστες του δικτύου και στη συνέχεια θα γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός με στόχο να καλύπτεται μεγαλύτερο μέρος της πόλης από σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου