ΤΟΠΙΚΑ

«Μύλος» με την απόφαση της ΕΠΟ

μύλος-με-την-απόφαση-της-επο-851206

Δεν έφτανε που ήταν αρκετά μπερδεμένη η κατάσταση στη Νίκη ήρθε και η απόφαση της ΕΠΟ για να κάνει «μύλο» τα όποια δεδομένα μπορεί να θεωρηθούν ότι υπήρχαν μέχρι πριν μερικές ημέρες. Σύμφωνα με την απόφαση της Ομοσπονδίας μπαίνει φρένο σε όποια μορφή απορρόφησης ή συγχώνευσης και βάσει αυτής θεωρείται άκυρο το δημοψήφισμα των κυανόλευκων φιλάθλων και σταματούν τα σενάρια περί απορρόφησης ομάδας Β’ Εθνικής για να κερδίσει η Νίκη μια κατηγορία.
Βέβαια το γεγονός ότι η υποψήφια ΠΑΕ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί είχε ήδη δημιουργήσει απορίες και αμφιβολίες σε μια μεγάλη μερίδα οπαδών του συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας και δημιούργησε κόντρα με τον Στράτο Γιδόπουλο, τον οποίο και καλούν να κάνει άμεσα Γενική Συνέλευση. Το δημοψήφισμα εν τω μεταξύ μέσω της τηλεφωνικής εταιρείας mediatel συνεχίζεται κανονικά, αφού την ίδια ώρα οι νομικοί εκπρόσωποι της Εταιρείας αναζητούν τρόπους και «παραθυράκια» για να μπορέσουν σε περίπτωση που υπάρξουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις να προχωρήσουν σε μια πιθανή απορρόφηση.
Πάντως η απόφαση αλλαγής του καταστατικού της ΕΠΟ που επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου έχει ως εξής: «Η ΕΠΟ πρέπει να τηρεί τις αρχές της αφοσίωσης, ακεραιότητας και καλής αθλητικής συμπεριφοράς ως έκφραση του ευ αγωνίζεσθαι. Ειδικότερα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των διεξαγομένων πρωταθλημάτων, απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα. Αυτό συμπεριλαμβάνει π.χ. αλλαγή έδρας, αλλαγή ονομασίας ή μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων».
Από την άλλη όμως, οι άνθρωποι της Νίκης υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί ακόμη Νόμο και ότι υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ισχύσει από την φετινή περίοδο. Ετσι, προσπαθούν να ψάξουν όλες τις παραμέτρους για την υπόθεση. Σήμερα ίσως υπάρξουν τελικά συμπεράσματα γύρω από το θέμα της απορρόφησης.
Ολα βρίσκονται στον αέρα στη Νέα Ιωνία. Ο προγραμματισμός δεν προχωρά, οι ποδοσφαιριστές αναζητούν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη, καθώς δεν έχουν εξοφληθεί για την περασμένη σεζόν και βλέπουν τις εξελίξεις να καθυστερούν, ενώ ο Στράτος Γιδόπουλος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει στην ομάδα ή αν τελικά θα κάνει πράξη την απόφαση του να φύγει. Το σενάριο που ακούγεται είναι ότι αν η Νίκη δεν μπορέσει να ανεβεί στην δεύτερη κατηγορία να αποτελέσει οριστικά παρελθόν από την ΠΑΕ.
Τέλος, συνάντηση μεταξύ Βολιωτών επιχειρηματιών έγινε για τη Νίκη, που αποφάσισαν αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα, αλλά όχι όμως να την αναλάβουν σε περίπτωση που απομακρυνθεί ο Γιδόπουλος. Τα ονόματα τους βέβαια δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου