ΤΟΠΙΚΑ

Από το 1990 ο ΑΣ Εύρυτος Βόλου παίζει σταθερά χαντ μπολ

από-το-1990-ο-ασ-εύρυτος-βόλου-παίζει-σταθε-851206

Το έτος 1990 στον Βόλο αθλητές της ομάδας του Μαγνησιακού που καταργήθηκε ένα χρόνο πριν
ξεκίνησαν να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα που βασικός της στόχος θα είναι μόνο η ενασχόληση με την χειροσφαίριση, όπως μας εξιστορεί και ο νυν προπονητής του ανδρικού τμήματος του συλλόγου “ΕΥΡΥΤΟΣ ΒΟΛΟΥ” Λεωνίδας Ζαφείρης. “Σκοπός της ομάδας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλήματος, κάτι άλλωστε που αναφέρεται και στο καταστατικό της ομάδας”. Ο Εύρυτος με την πρώτη παρουσία του με το τμήμα ανδρών το 1990-91 και με την πρώτη του παρουσία καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στην Γ Εθνική και στον όμιλό του. Στην συνέχεια και κατά την περίοδο 1991-92 καταλαμβάνει τη πρώτη θέση της Γ Εθνικής και ανεβαίνει στην Β, ενώ παράλληλα είναι και η πρώτη ομάδα της Μαγνησίας που συμμετέχει σε Τελικό Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Το 1998 η ομάδα θα κερδίσει αήττητη το πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί στα μπαράζ, δίχως όμως να καταφέρει να κατορθώσει να πάρει και την άνοδο για την Α2. Η κατάκτηση του πρωταθλητή της Β Εθνικής παραμένει ως σήμερα η κορυφαία στιγμή τόσο του συλλόγου, όσο και της χειροσφαίρισης της Μαγνησίας. Στην χειρότερη στιγμή του συλλόγου βρίσκεται η απόσυρση από το πρωτάθλημα το 2000 κατά την διάρκεια του Β γύρου.
Ο Εύρυτος της Μυθολογίας
Το όνομα του Ευρύτου συναντάται στην ελληνική μυθολογία. Ο Εύρυτος υπήρξε ένας από του 300 πολεμιστές του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Από την άλλη ο Εύρυτος ανακάλυψε το τόξο και απεικονίζεται και στο έμβλημα του συλλόγου. Ο Εύρυτος ως περίφημος τοξότης ήρθε σε μάχη με τον Θεό Απόλλωνα κατά την οποία και σκοτώθηκε. Από εκεί το τόξο του κληροδοτήθηκε στον γιο του Ίφιτο και αυτός το χάρισε στον νεαρό Οδυσσέα που σκότωσε με αυτό τους μνηστήρες όπως αναφέρει η μυθολογία.
Το παρόν
Ο Εύρυτος διαθέτει σήμερα ανδρικό τμήμα που αποτελείται από 16 άτομα και με προπονητή τον Λεωνίδα Ζαφείρη πορεύεται στην Γ εθνική. Επίσης υπάρχει και η γυναικεία ομάδα του Ευρύτου από το 2006 που με προπονητή τον Βαγγέλη Ιωάννου μετρά 16 αθλήτριες. Τα τμήματα υποδομής έχει αναλάβει ο Θανάσης Παντές μετρώντας 20 αθλητές και αθλήτριες. Η ακαδημία λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 9μ.μ. και σε συνδυασμό με την διεξαγωγή τουρνουά, ώστε η πόλη να γνωρίσει καλύτερα το άθλημα αλλά και με διοργανώσεις ημερίδων σε δημοτικά σχολεία ο σύλλογος θα προσπαθήσει να προσελκύσει τους νέους που θα ενδιαφερθούν με τους προπονητές του Ευρύτου να ενημερώνουν και τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Βέβαια η έλλειψη εγκαταστάσεων έχει αφήσει πίσω το πρόγραμμα της ανάπτυξης όπως συμπληρώνει ο Λεωνίδας Ζαφείρης. Σε αντίθεση με τα προβλήματα ο τεχνικός της αντρικής ομάδας θα ήθελε να ευχαριστήσει την ομοσπονδία που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και στον Δήμο Βόλου που συνεισφέρει με την ετήσια επιχορήγηση.
Αγωνιστικά
Το ανδρικό τμήμα συμμετέχει στην Γ Εθνική και σήμερα αντιμετωπίζει την Λιβαδειά στην αυλαία του Β Γύρου. Στον όμιλο της Θεσσαλίας συμμετέχουν επίσης ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Δόλωπας, το Καρδί, οι Σοφάδες,η Λιβαδειά, η Αναγέννηση Λαμίας, η ΦΘΙΑ και ο Έσπερος. Στην βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός Βόλου και χωρίς έκπληξη θα συμμετάσχει στα μπαράζ για την άνοδο στη Β . Στον Εύρυτο Βόλου αισιοδοξούν πως στα επόμενα 2-3 χρόνια ο Νομός θα αντιπροσωπεύεται από 2 ομάδες και στο ανδρικό και στο γυναικείο χαντ-μπολ στις μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το ρόστερ του Α.Σ Ευρύτου Βόλου 1990
1.Π.Παντελίδης
2.Α.Μπέλλος
3.Γ.Καλαποδάς
4.Β.Γκουγκουτούδης
5.Β.Ιωάννου
6.Ι.Καρακώστας
7.Ι.Καλαποδάς
8.Β.Σακελλαρίου
9.Αλ.Ζαγκουλιάς
10.Ν.Αναστασίου
11.Γ.Πούλιος
12.Θ.Σιαμέτης
13.Γ.Μακρής
14.Στ.Ζουζουλάς
15.Γ.Αυγέρης
16.Κ.Δεσπότης
Προπονητής: Λεωνίδας Ζαφείρης
Συνοδός τμήματος: Θανάσης Παντές

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου