ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η συνάντηση Βούλγαρη – Παπανδρέου

σήμερα-η-συνάντηση-βούλγαρη-παπανδρ-851206

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου στην Αθήνα θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων για τους Μεσογειακούς Αγώνες, ενόψει και της συζήτησης που ξεκινά στη Βουλή αύριο Πέμπτη για το σχέδιο Νόμου.

Ο προγραμματισμός των έργων και δράσεων του δήμου Βόλου από την Διεύθυνση Προγραμματισμού για την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση σε φορείς της πόλης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Εφόσον ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση των προτάσεων και παρατηρήσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων, τα προτεινόμενα έργα, αθλητικές υποδομές, μεγάλα έργα και έργα πόλης θα προταθούν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Έχω συνεννοηθεί και συνεργαστεί με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και τη διευθύνουσα σύμβουλο μετά την ψήφιση και την ισχύ του νόμου για την σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας Βόλος 2013 από τα πρώτα θέματα που θα τεθούν υπόψη στο Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι η έγκριση του προγράμματος υλοποίησης των προτεινόμενων έργων, έτσι ώστε να γνωρίζει και η Ανώνυμη Εταιρία που θα συσταθεί για τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων ποια είναι εκείνα τα έργα που πρέπει να στηριχτούν από την Α.Ε για να υλοποιηθούν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κινητικότητα που επέδειξε ο δήμος, πραγματοποιώντας συνεχώς συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στην πίεση που άσκησε στον Υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, εκφράζοντας την ανησυχία του για το αν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για τους Μεσογειακούς Αγώνες, καθώς ο χρόνος τρέχει ακάθεκτος.

Να σημειωθεί πως αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου ξεκινάει στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του Νομοσχεδίου για την σύσταση της Ανώνυμης Εταιρίας που θα αναλάβει την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

«Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα είμαστε εκεί ως αρμόδιοι φορείς για τη συζήτηση που θα γίνει για το επερχόμενο σχέδιο Νόμου, ώστε να πούμε και εμείς τις απόψεις μας. Θα περιμένουμε στη συνέχεια και μετά τη συζήτηση να πάει στην Ολομέλεια και πιστεύω ότι μέχρι και τις 24 Ιουνίου που έχουμε την Γενική Συνέλευση της διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα θα έχει μπει στην Ολομέλεια το Σχέδιο Νόμου και θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό», υπογράμμισε ο Αλέκος Βούλγαρης.

Στην χθεσινή εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι των κάτωθι φορέων: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, Δήμος Νέας Ιωνίας, ΤΕΔΚ Νομού Μαγνησίας, Δήμαρχοι Ιωλκού, Φερών, Κάρλας, Πορταριάς, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΟΛΒ, ΤΕΕ Μαγνησίας, Επιμελητήριο Μαγνησίας, ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, 7η ΕΒΑ, Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, Εμπορικός σύλλογος Βόλου, Αθλητικοί – Ναυταθλητικοί φορείς, ΔΕΥΑΜΒ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου