ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Στέκι
περιθωριακών
Sos εκπέμπουν οι κάτοικοι στην περιοχή πίσω από τη ΜΕΤΚΑ και ειδικά στην περιοχή της οδού Βυζαντίου, καθώς έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών το υπόγειο γεφυράκι κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Από το ίδιο γεφυράκι ωστόσο περνούν κάθε μέρα μικρά παιδιά για να πάνε στο σχολείο και εκ των πραγμάτων αυτό υπαγορεύει προς όλους τη λήψη μέτρων, προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή οι περιθωριακοί που έχουν βρει εκεί απάγκιο.
Β.Κ

Απαράδεκτη κατάσταση
Σχεδόν ένα χρόνο συμπληρώνουν κατεστραμμένα τα πεζοδρόμια στο μεγαλύτερο μέρος της συνοικίας Οξυγόνου. Ιδιαίτερα στις οδούς Δημάρχου Γεωργιάδου και Αναλήψεως και Παγασών και Αναλήψεως η κατάσταση είναι απελπιστική. Μόνο ως τυχαίο μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τραυματιστεί κάποιος μαθητής από το 13ο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Χάσκουν ανοιχτά και σκαμμένα τα πεζοδρόμια από την εποχή της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Τι έγινε, έμεινε στη μέση η μεγάλη εργολαβία; Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου πρέπει να αναλάβουν δράση πριν καταστούν υπόλογες για κάποιον τραυματισμό πολίτη.
Χ.Μ.

Χρήσιμο γραφείο
Τα παράπονα στο Δήμαρχο, φαίνεται ότι είναι μια φράση που βρίσκει θετικό αγωγό στο Δήμο της Νέας Ιωνίας. Η ίδρυση γραφείου με τηλεφωνική γραμμή για πάσης φύσεως παράπονα των πολιτών είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Η τηλεφωνική γραμμή με τον εύκολο αριθμό 91011 θα μεταφέρει τα παράπονα και τα προβλήματα των πολιτών σε κάθε αρμόδιο του Δήμου. Ελπίζουμε ότι δεν θα καταγράφονται απλά, αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δίδονται οι κατάλληλες απαντήσεις και, όπου αυτό είναι εφικτό, και οι πρέπουσες λύσεις.
Χ.Μ.

Σκουπιδαριό
στο κορδόνι..
Επιτέλους ο ΟΛΒ ας κάνει το χρέος του, αφού ανήκει στην αρμοδιότητά του το “κορδόνι” και ας καθαρίσει το χώρο που βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά.
Οι πολίτες δεν τολμούν πλέον να πλησιάσουν προς τα εκεί για να απολαύσουν τον περίπατό τους. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΛΒ έχει αναθέσει σε ιδιώτη εργολάβο τον καθαρισμό του χώρου, πληρώνεται γι αυτό αδρά… αλλά βασιλεύει το “σκουπίδι…”.
Β.Κ

Δρόμος
παγίδα
Ό,τι χειρότερο, να οδηγείς νυχτερινές ώρες στην Ε.Ο Βόλου – Αθηνών και στο κομμάτι από Βόλο μέχρι τη διασταύρωση για Αλμυρό. Δεν φτάνει που ο δρόμος έχει ατέλειωτα ζιγκ- ζαγκ, ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος με αποτέλεσμα οι οδηγοί να δυσκολεύονται πολύ, άσε που είναι αναγκασμένοι να τρέχουν με 60 μην τους πεταχτεί κανείς από το άλλο ρεύμα. Κατά τα άλλα το αντίτιμο στα διόδια αυξάνεται διαρκώς…
Β.Κ

Χωρίς συνοδεία…
Περιοδείες σε δήμους της Μαγνησίας, επισκεπτόμενη σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες η αντινομάρχης Παιδείας Νατάσσα Οικονόμου. Στόχος να καταγραφούν ανάγκες σε νέες αίθουσες και ανακατασκευές, ενόψει της σύνταξης του πενταετούς προγράμματος σχολικής στέγης. Αναρωτήθηκαν, όμως, ορισμένοι γιατί δεν έχει ζητήσει να συνοδεύεται σε αυτές τις επισκέψεις από τους αρμόδιους προϊσταμένους Εκπαίδευσης; Μπορεί τα κτίρια να είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας, όμως, οι προϊστάμενοι γνωρίζουν τι συμβαίνει… κάτω από κάθε πέτρα των σχολείων. Άλλωστε, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν δηλώσει την προθυμία να συμβάλουν, μέσα από τη συνεργασία, σε κάθε εκπαιδευτικό ζήτημα.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου