Δεν θα επηρεαστεί η τουριστική κίνηση

Τελευταία ενημέρωση: 2009-06-13, 00:00:00
Αισιόδοξος για την πορεία της τουριστικής κίνησης εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο Κ. Μαρκόπουλος, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υποστήριξε ότι «τα απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν στην αρχή της χρονιάς δεν υπάρχουν πια. Στα μέτρα της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής κρίσης η κατάσταση ελέγχεται απόλυτα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και βεβαίως καθημερινά βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα, δοθέντος ότι ακόμα είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προβλέψεις του ποσοστού πτώσης της τουριστικής κίνησης, είπε ότι «όταν είναι κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν δεν δίνει ποσοστά. Λέει μονάχα αυτό το οποίο υπάρχει: ότι δεν υπάρχει καταστροφικό σενάριο και ότι ο καθημερινός αγώνας είναι ουσιαστικός για να φτάσουμε μετά τη σεζόν να έχουμε τους αριθμούς για τους οποίους θα συζητήσουμε».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η πτώση της κίνησης δεν είναι η ίδια σε όλες περιοχές της χώρας. Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται σε περιοχές που εξαρτώνται αποκλειστικά από τη βρετανική αγορά, αλλά και τις αγορές της Γερμανίας και των σκανδιναβικών χωρών.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος: Στο τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου, οι αφίξεις είναι μειωμένες κατά 7,3% και οι συναλλαγματικές εισπράξεις κατά 18,2%.

Ο τουριστικός κλάδος αντιστοιχεί στο 18% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα έρχονται 15 εκατομμύρια περίπου τουρίστες κάθε χρόνο.

Τα ελληνικά νησιά προτιμούν οι Ρώσοι τουρίστες

Κρήτη, Ρόδος, Κως, Σαντορίνη, Κέρκυρα, είναι τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα ελληνικά νησιά για τους Ρώσους παραθεριστές και τουρίστες.
Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος τουρισμού της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας της Μόσχας "East Line", Εβγένι Πολιτσούκ, στο πρακτορείο ειδήσεων "RATA - news".
Η εταιρία πραγματοποιεί "τσάρτερ" πτήσεις στo Ηράκλειοo της Κρήτης από το 2002.
"Ξεκινήσαμε από μια πτήση την εβδομάδα και καταλήξαμε σήμερα σε οκτώ πτήσεις εβδομαδιαίως", λέει ο κ. Πολιτσούκ.
Μεγάλη εξακολουθεί να είναι η ζήτηση για την Κέρκυρα, επισημάνει o ίδιος και προσθέτει πως οι τουρίστες που ταξιδεύουν με την εταιρία του δείχνουν προτίμηση στα ακριβά ξενοδοχεία, τεσσάρων και πέντε αστέρων.
Ο κ. Πολιτσούκ εκτιμά πως "η Κως έχει πολύ μεγάλο μέλλον σε ό,τι αφορά το ρωσικό τουρισμό", ενώ επισημαίνει πως οι Ρώσοι είναι λάτρεις της Καλύμνου, της Πάτμου και γενικά των Δωδεκανήσων.
"Στα αμέσως επόμενα χρόνια, ο τουρισμός από τη Ρωσία προς τα ελληνικά νησιά αναμφίβολα θα αυξηθεί, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση", επισημαίνει ο κ. Πoλιτσούκ.
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=