ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στην καρδιά του Βόλου

μεγάλη-πυρκαγιά-στην-καρδιά-του-βόλου-851206

Πανικός χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γραφείο ιατρείου. Ο μαύρος καπνός, η μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών και τροχονόμων για τον αποκλεισμό του σημείου εκδήλωσης της φωτιάς και οι μεγάλες ταχύτητες που ανέπτυξαν τα πυροσβεστικά οχήματα, σπεύδοντας στην πολυκατοικία, προκάλεσαν σκηνές αλλοφροσύνης στο κέντρο του Βόλου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο γραφείο του ιατρείου γνωστού κυτταρολόγου Ανδρέα Λαΐνη, το οποίο στεγάζεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Κ. Καρτάλη με Γαλλίας.

Τη στιγμή εκδήλωσής της, δέκα λεπτά περίπου μετά τις 9 το βράδυ, ευτυχώς κανένας δεν βρίσκονταν στο ιατρείο. Ένοικοι διπλανών διαμερισμάτων αλλά και περαστικοί από το σημείο τρόμαξαν από τις μικρές εκρήξεις που ακούστηκαν. Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες που έσπευσαν με τρία οχήματα και περιορίστηκε στο χώρο του γραφείου, χωρίς να επεκταθεί σε διπλανά γραφεία και ιατρεία, τα οποία στεγάζονται στην ίδια πολυκατοικία.

Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα βρέθηκε σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο, καθώς εκείνη τη στιγμή ήταν εν κινήσει σε κοντινό από το συμβάν δρόμο.

Με τον πρώτο καπνό ειδοποιήθηκε μαζί με την πυροσβεστική και η αστυνομία. Σε μεγάλη απόσταση από την πολυκατοικία επιχειρήθηκε να απομακρυνθούν οι περαστικοί, καθώς προς στιγμή δημιουργήθηκε κίνδυνος, όταν λαμπάδιασε η τέντα στο μπαλκόνι του ιατρείου.

Οι σειρήνες των τεσσάρων τουλάχιστον περιπολικών που έσπευασαν, ώστε να αποκλειστεί έγκαιρα ο χώρος, ακινητοποίησαν εκατοντάδες πολίτες στο δρόμο, οι οποίοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κ. Καρτάλη από τη Δημητριάδος και πάνω αποκλείστηκε για ένα τέταρτο περίπου της ώρας και στους κεντρικούς δρόμους προκλήθηκε κομφούζιο.

Μεγάλη δύναμη της τροχαίας κατάφερε να ομαλοποιήσει την κίνηση των οχημάτων, με μεγάλη πάντως δυσκολία, αφού μπροστά στην πολυκατοικία σταμάτησε πλήθος περαστικών, παρακολουθώντας την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε ολοσχερή ζημιά στο γραφείο του ιατρείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου