ΤΟΠΙΚΑ

Τα κρύα πιάτα δεν είναι δημοφιλή στους Ελληνες

τα-κρύα-πιάτα-δεν-είναι-δημοφιλή-στους-851206

Αν πράγματι πήρατε το μήνυμα, όπως είπατε κ. Πρόεδρε, αν το μελετήσατε και βγάλατε τα σωστά συμπεράσματα, τότε το μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα θα πρέπει να θυμίζει το στούντιο της εκπομπής «κάτι ψήνεται». Σας φαντάζομαι δηλαδή σε ρόλο Ηλία Μαμαλάκη.
Αν δεν «ψήνεται» τίποτα, για αλλαγές και στην κυβέρνηση και στο κόμμα σας, αν όλα αυτά τα αφήνετε παραπίσω με την θεωρία ότι δεν πρέπει να αντιδράσετε «εν θερμώ», τότε θα έχετε κάνει ένα μεγάλο λάθος.
Δεν ξέρω ποιες είναι οι δικές σας… γαστριμαργικές προτιμήσεις, αλλά αν παραμένω ακόμη ευαίσθητος δέκτης των σημάτων που εκπέμπουν οι συμπατριώτες μας, μπορώ να ισχυρισθώ ότι οι Έλληνες, στην συντριπτική μας πλειονότητα, δεν τρελαινόμαστε για τα «κρύα πιάτα». Προτιμάμε τα ζεστά. Σερβιρισμένα στην ώρα τους.
Δεν καιγόμαστε βέβαια για τα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνησή σας για να της δώσουν «νέο αέρα». Αλλά για το αν τα πρόσωπα αυτά θα είναι ικανά να ασκήσουν νέα πολιτική, ιδίως στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.
Και επειδή είστε και εσείς όπως και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και όλοι σχεδόν οι νυν και πρώην υπουργοί αμφοτέρων των κομμάτων εξουσίας τακτικότατοι στα συνέδρια που οργανώνει το περιοδικό «Economist», επιτρέψτε μου να σας αφιερώσω την τελευταία διαπίστωσή του για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε οι Έλληνες, χάρη σε όσα πέτυχαν και οι δικές σας κυβερνήσεις και οι «σοσιαλιστικές» που προηγήθηκαν.
Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα μιας μεγάλης έρευνας που έκανε το έγκυρο βρετανικό περιοδικό η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη της Ευρώπης από πλευράς ποιότητας ζωής που προσφέρει στους πολίτες της και τους επισκέπτες της. Και όπως γνωρίζετε, εδώ ζει ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ελλάδας.
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν έχετε και νέες ιδέες και νέα πρόσωπα ικανά να ανατρέψουν αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα. Για την οποία συνευθύνονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως το Μεταφορών και Επικοινωνιών και από το Παιδείας ως το Υγείας, πέρα από τα άλλα υπουργεία αλλά και τις διοικήσεις οργανισμών και τους τοπικούς άρχοντες.
Θαύματα βεβαίως δεν περιμένουμε από κανέναν. Αλλά κι εσείς μη πιστέψετε ότι οι καιροί μπορούν να περιμένουν. Ου μενετοί γαρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου