ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση της ΕΚΠΟΛ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

πρόταση-της-εκπολ-στο-συμβούλιο-της-ευ-620870

Να χαρακτηριστεί η Αργοναυτική Εκστρατεία πολιτιστική διαδρομή

Η ΕΚΠΟΛ σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία της αναγνωρισιμότητας της Αργοναυτικής Εκστρατείας ως πολιτιστικής διαδρομής από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Δεδομένου ότι η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού θα είναι μείζονος σημασίας τόσο για τη Θεσσαλία όσο και για την Ελλάδα ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ κ. Κώστας Χαλέβας καλεί σε εθελοντική συνεργασία επιστήμονες και άτομα που έχουν σχέση με την Αργοναυτική Εκστρατεία και μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης καλεί όσους κατέχουν υλικό σχετικό με την Αργοναυτική Εκστρατεία να το καταθέσουν στην ΕΚΠΟΛ στον πρόεδρο κ. Χαλέβα ή στα γραφεία της ΕΚΠΟΛ στο ισόγειο του κτιρίου των ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων τηλ. 2421352512.

Το θέμα πρέπει να πληροί κριτήρια όπως να είναι αντιπροσωπευτικό των ευρωπαϊκών αξιών και κοινό σε τουλάχιστο 3 χώρες της Ευρώπης, να είναι χαρακτηριστικό της ευρωπαϊκής μνήμης, ιστορίας και κληρονομιάς, να οδηγεί στην ανταλλαγή των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ιδεών για νέους ανθρώπους.

Η πιστοποίηση «Πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης» απονέμεται από το κυβερνητικό συμβούλιο της ΕΡΑ. Μετά την απονομή της πιστοποίησης ολόκληρη η αναφορά «Πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης» και το λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να τοποθετηθεί σε όλο το υλικό επικοινωνίας. Το λογότυπο του Συμβουλίου της Ευρώπης μαζί με την πιστοποίηση πρέπει να εμφανίζεται σε όλες τις οδικές σημάνσεις και τα λιμάνια τα οποία δείχνει η πολιτιστική διαδρομή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου