ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμιος συναγερμός για πανδημία!

παγκόσμιος-συναγερμός-για-πανδημία-851206

Στην αναθεώρηση του επιπέδου προστασίας έναντι στη νέα γρίπη με την αναβάθμισή του στη φάση 6 προχώρησαν οι αρμόδιοι φορείς καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε χθες πανδημία. Στα επτά ανέρχονται τα κρούσματα στην Ελλάδα, κανένα δεν εμπνέει ανησυχία.

Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω των αρμοδίων φορέων του, το Ερευνητικό Κέντρο για την Προαγωγή της Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εφαρμόζουν ήδη τα προβλεπόμενα μέτρα για τη φάση 6.
Σε δηλώσεις του, με αφορμή και τα νέα δεδομένα, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι απόλυτα προετοιμασμένη και για αυτό το στάδιο εξάπλωσης της νέας γρίπης. Το σύστημα τελεί κάτω από διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, με βάση και το προβλεπόμενο, από την πρώτη στιγμή, σχέδιο.

Προσθέτει ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω της ηπιότητας της νόσου και της θερινής περιόδου αλλά κυρίως λόγω της θωράκισης της χώρας μας απέναντι σε αυτήν».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Νέας Γρίπης.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη εντοπίστηκε το έβδομο περιστατικό της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 28 ετών, η οποία επέστρεψε από τη Βοστόνη. Η ασθενής τελεί κάτω από ιατρικό έλεγχο και ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου