ΤΟΠΙΚΑ

Η Αργώ θα κάνει το ταξίδι στην Κολχίδα

η-αργώ-θα-κάνει-το-ταξίδι-στην-κολχίδα-851206

Το ταξίδι της Αργούς τον επόμενο μήνα στη μυθική Κολχίδα και η παρουσία του Βόλου στο τέλος του μήνα στην Πεσκάρα της Ιταλίας, όπου διεξάγονται οι XVI Μεσογειακοί Αγώνες, απ΄ όπου η ελληνική πλευρά θα παραλάβει μετά τη λήξη τους τη σημαία των Αγώνων για τους επόμενους που θα διοργανώσουν ο Βόλος και η Λάρισα το 2013, ήταν δύο από τα θέματα τα οποία απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Για την Αργώ η Δημοτική Αρχή του Βόλου λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση κατέθεσε το περίγραμμα του Μνημονίου, το οποίο θα υπογράψουν αύριο στο Βόλο η Βουλή των Ελλήνων, ο Δήμος Βόλου, η Πρεσβεία της Γεωργίας και το Ινστιτούτο ΝΑΥΔΟΜΟΣ. Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, η Βουλή έχει την ευθύνη για τη χρηματοδότηση και τη Γενική Πολιτική Ευθύνη, ο Δήμος Βόλου τη διάθεση του πλοίου και την οικονομική διαχείριση, η πρεσβεία της Γεωργίας την υποδοχή, τη φιλοξενία και την υποστήριξη και το Ινστιτούτο ΝΑΥΔΟΜΟΣ το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση. Ο χρόνος διεξαγωγής προσδιορίζεται από 14 Ιουλίου έως 22-23 Ιουλίου. Τόπος διεξαγωγής του ταξιδιού είναι τα λιμάνια Μπατούμι και Πότι, με τον κύριο τόπο των εκδηλώσεων να είναι ο κατάπλους και η υποδοχή της Αργούς στη Γεωργία με θαλάσσιο πλου μετάβασης από το Μπατούμι προς Πότι και αντίστροφα. Το σύνολο των μελών της αποστολής της Αργούς σύμφωνα με το Μνημόνιο θα είναι 90 άτομα.
Σημειωτέον πως η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφίαν, αφού οι επικεφαλής από τις ελάσσονες μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Παππάς και Πατσιαντάς ψήφισαν αρνητικά.

Η παρουσία του Βόλου
στην Πεσκάρα

Για την καλύτερη παρουσία του Βόλου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρας, που πραγματοποιούνται μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης πρότεινε, και η πρότασή του έγινε αποδεκτή, τη σύγκληση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων αύριο το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, με στόχο την αρτιότερη παρουσία του Βόλου στην Πεσκάρα.
Με αφορμή την ενημέρωση του Δημάρχου Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες ο κ. Βούλγαρης βρήκε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να στηλιτεύσει την… πολιτική απρέπεια του υπουργού Πολιτισμού να μη δεχθεί το Δήμαρχο Βόλου για να τον ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν στο Σχέδιο Νόμου για την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων, ένα Σ/Ν που ενημερώνοντας το Σώμα είπε ότι έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουνίου, ενώ την επόμενη μέρα θα κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ανάμεσά τους οι Δήμαρχοι Βόλου και Λάρισας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου